Ivan Ćorić zajedno sa kolegama pravi kviz s najvećim nagradnim fondom u BiH

Nastankom udruge "HercKviz", prijateljstvo se širi, znanje dobija još veći prioritet, a Filip i Sandro, zajedno s Ivanom Ćorićem i Kristijanom Musom, dolaze na ideju da pomjere svoje i tuđe granice, a sve podignu na još viši nivo

U Mostaru, mladi entuzijasti su 2016. godine osmislili nešto posebno - kvizove koji su postali omiljeni oblik zabave i učenja, piše Hercegovina.info.

Ivan Ćorić, Kristijan Musa, Kristian Lasić, Franjo Falak i Gojko Prusina su započeli s pripremom 50 pitanja iz različitih područja, inspirirani popularnošću sličnih događanja u susjednim zemljama poput Hrvatske. Ubrzo su se pridružili iskusni kvizaši Filip Skalja i Sandro Jovanović, čija je ideja, kasnije nazvana Hercegovačka kviz udruga ili "HercKviz", označila početak kvizaške revolucije u regiji.

Od tada, kvizovi su postali redovna pojava u Mostaru, s više od 100 stalnih ekipa koje se natječu tjedno, uključujući ekipe iz drugih hercegovačkih gradova kao što su Čitluk, Široki Brijeg, Čapljina i Posušje. Organizacija kviza zahtijeva mnogo truda i istraživanja kako bi se osiguralo zanimljivo, ali i izazovno iskustvo za sudionike. Musa ističe da je zajedništvo ključno - svatko pridonosi prema svojim jačim područjima, stvarajući tako raznolikost i izazov za sve . 

Najnovije dostignuće u njihovoj kviz karijeri je Ultra Mega Giga kviz, koji će imati najveći nagradni fond u povijesti Bosne i Hercegovine. Ovaj spektakl okupit će 45 ekipa tijekom tri večeri, s 15 najboljih ekipa koje će se plasirati u finale. Prva nagrada iznosi 750 KM, a ukupni fond kviza je čak 2.500 KM . 

Unatoč uspjehu, organizatori se suočavaju s izazovom nedostatka podrške sponzora, koji nisu uvijek prepoznali važnost ovog događanja. Ipak, lokalni poduzetnici poput vlasnika bara "Teco" daju svoj doprinos financiranjem kutija s logom udruge, sprječavajući moguće varanje na kvizu . 

Kviz sve više nije samo natjecanje već je postao je platforma za druženje, učenje i proširenje znanja. Organizatori žele proširiti svoju inicijativu na cijelu Bosnu i Hercegovinu i regiju, potičući formiranje sličnih udruga u drugim gradovima.

Cijeli tekst sa fotografijama možete pogledati na portalu Hercegovina.info.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0