Danas počinje suđenje migrantu koji je ubio trudnu djevojku jer nije muslimanka

Saga, 20-godišnja žena koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, pronađena je mrtva u svom stanu travnja 2023.

Tekstualne poruke pronađene na mobilnom telefonu njenog dečka, migranta iz Somalije pomogle su da se utvrdi motiv ovog svirepog zločina. Somalijskom migrantu idućeg bi se tjedna trebalo suditi u Švedskoj za ubojstvo njegove trudne djevojke. Sumnja se da ju je somalijski migrant zadavio kako bi od svoje obitelji sakrio činjenicu da je bio u vezi sa ženom koja nije muslimanka i nema somalijske korijene, piše Remix

Mohamedamin Abdirisek Ibrahim (21) uhićen je u Örebrou 2. svibnja prošle godine nakon što je njegova djevojka, 20-godišnja Saga, pronađena mrtva u svom stanu. Umrla je od gušenja i bila je u sedmom mjesecu trudnoće s Ibrahimovim djetetom.

“Vjerujem da se ubojstvo dogodilo “iz časti” jer je muškarac želio sačuvati ili vratiti svoju čast i čast svoje obitelji ubojstvom žene koja je nosila njegovo dijete”, rekla je državna tužiteljica Elisabeth Anderson u izjavi novinarima nedugo nakon uhićenja. 

Osumnjičenik se već 11 mjeseci nalazi u istražnom zatvoru dok policijski službenici ispituju sve detalje ubojstva.

Pregled tekstualnih poruka na Ibrahimovu mobilnom telefonu otkrio je da njegova majka, koja također živi u Švedskoj, nije prihvaćala činjenicu da je njezin sin u vezi s bjelkinjom. 

“Idite autobusom ili ostani s voljenom osobom. Ne vraćaj se kući. Ja više nisam tvoja majka. Ja sam muslimanka i Somalijka”, glasila je jedna poruka njegove majke nakon što je njen automobil, koji Ibrahim često koristi, uočen ispred Sagine adrese. 

“I ja sam musliman i Somalijac, i ne idem u kuću u kojoj žive bijelci”, odgovorio joj je Ibrahim, negirajući vezu sa Sagom, Šveđankom tajlandskog podrijetla.

U drugoj svađi oko veze, osumnjičenik je obećao da će se vratiti u Somaliju sa svojom majkom kako bi se iskupio za to što ju je uznemirio. “Što god odlučiš, ja slijedim, mama”, napisao je.

Nakon podizanja optužnice, državna tužiteljica Anderson je rekla da tužiteljstvo smatra da se radi o ubojstvu “iz časti”. Ibrahim se ubojstvom partnerice nastojao spasiti od “sramote” otkrivanja istine o Saginoj trudnoći i reakcije njegove obitelji. 

Suđenje počinje danas

“Pokušao je zadržati vezu u tajnosti. Obitelj osumnjičenika nije prihvaćala njegovu vezu s bjelkinjom i očito je da je bio izložen snažnom emocionalnom pritisku”, rekla je tužiteljica švedskim medijima.

Daljnja komunikacija pronađena između osumnjičenika i njegove žrtve noć prije ubojstva otkrila je kako je Ibrahim pristao reći svojoj obitelji za vezu. “Čini mi se kao da gotovo mogu osjetiti otkucaje svog srca sve do želuca”, poslao je Sagi.

“Samo polako, bit će dobro dušo”, odgovorila je. Međutim, tijekom večeri, tužiteljstvo tvrdi da se osumnjičeni predomislio i posjetio stan svoje djevojke te ju je zadavio na smrt.

U sastavljenoj poruci koja nikad nije poslana, Ibrahim je napisao: “Oprosti mi, stvarno mi je muka od svega ovoga, oprosti, ali ne mogu ovo podnijeti, mogu biti tu i pomoći ako nešto treba, ali ne mogu reći istinu svojoj obitelji.” 

Osumnjičenik je negirao ubojstvo, a njegova majka rekla je policajcima da nema problema s etničkom pripadnosti djevojke ili budućeg djeteta njezina sina. Elisabeth Fritz, odvjetnica obitelji preminule djevojke, obećala je da će “naporno raditi na osudi, doživotnoj robiji i odšteti” za “okrutno ubojstvo”. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0