Danas zadnji dan nabave markica u HNŽ-u!

Danas, 29. veljače, je posljednji dan za redovitu distribuciju godišnje premije osiguranja (markice) za 2024. godinu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNŽ)

Ovaj datum označava kraj mogućnosti za pribavljanje godišnje premije osiguranja (markice) za osiguranike Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ. 

Važnost premije osiguranja 

Cijena premije osiguranja iznosi 20 KM po osobi, a kupovinom iste osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite. To znači da osiguranici koji pribave premiju osiguranja do današnjeg datuma ostvaruju značajne uštede pri pružanju zdravstvenih usluga. 

Izuzeci od plaćanja premije 

Kupovine premije osiguranja su oslobođena djeca do navršenih 18 godina života i dragovoljni darivatelji krvi koji su, tijekom života, krv darovali deset ili više puta, uz uvjet da su u 2023. godini imali najmanje jedno darivanje. Dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali pedeset ili više puta trajno su oslobođeni osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. 

Nakon redovite distribucije 

Nakon završetka redovite distribucije, premiju osiguranja mogu kupiti prvoprijavljeni osiguranici, tj. osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije. Ovi osiguranici to mogu učiniti najkasnije 30 dana od dana prijave na osiguranje. Također, djeca koja u 2024. godini navršavaju 18 godina života premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od dana navršene 18. godine života. 

Način uplate premije osiguranja 

Uplata premije osiguranja za 2024. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banke, pošte) na depozitni račun ZZO HNŽ s brojem: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611). Nakon izvršene uplate premije osiguranja, osigurane osobe su dužne istu evidentirati u područnim uredima Zavoda ili kod radnika Zavoda koji su za vrijeme redovite distribucije smješteni u poštanskim uredima u Mostaru, Čitluku i Neumu. 

Podnošenje zahtjeva za evidentiranje uplata 

Posebna pogodnost za osigurane osobe je mogućnost podnošenja zahtjeva za evidentiranje uplaćenih premija putem web stranice Zavoda. Na web stranici Zavoda nalazi se jednostavna forma za podnošenje elektronskog zahtjeva u kojoj je potrebno navesti ime, prezime i JMB osobe za koje je izvršena uplata, te priložiti uplatnicu kao dokaz o izvršenoj uplati. Osiguranici koji premiju osiguranja uplaćuju jednim nalogom za više osiguranika, trebaju navesti ime, prezime i JMB svih osiguranika za koje su uplatili premije. Uplaćene premije za koje je zahtjev za evidentiranje poslan putem forme na web stranici Zavoda bit će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od jednog radnog dana, a potvrdu o evidenciji istih osiguranici će dobiti na osobnu e-adresu. 

Stoga, osiguranici u HNŽ-u imaju posljednju priliku danas da pribave godišnju premiju osiguranja za 2024. godinu i ostvare značajne pogodnosti u troškovima zdravstvene zaštite. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0