VIDEO Asfaltiranje puta Bile - Grabova Draga - Dobrič

Od sredine kolovoza ove godine, u našem kraju traje značajan infrastrukturni projekt - asfaltiranje trase puta koji povezuje naselja Bile (Misište), Grabova Draga i Dobrič

Ovaj projekt je dio šireg plana razvoja projekta Međunarodnog Groblja mira na Bilima, a asfaltiranje ovog puta ima veliki potencijal za poboljšanje prometne povezanosti i ekonomske situacije u regiji, piše Goranci online.

Do nedavno je ovaj put bio uski i nepregledni, često nedovoljno prohodan, što je predstavljalo izazov za lokalno stanovništvo i gospodarstvo. No, prije godinu i pol, započela su značajna ulaganja u proširenje i modernizaciju puta. Sada se, s obzirom na trenutni napredak, radi na asfaltiranju cijele trase puta, koja će u konačnici imati dvije trake. 

Ova prometnica nije samo važna za lokalno stanovništvo, već će imati i regionalni značaj. Ona će omogućiti bolju povezanost Goranaca, Bili, Bogodola, Raške Gore, Vrdi i drugih naselja s Širokim Brijegom, Pologom i okolnim mjestima. Ovaj projekt će znatno olakšati putovanje i promet tereta između ovih mjesta, potičući ekonomski rast i razvoj. 

Nadalje, asfaltiranje ove trase puta otvara mogućnost daljnjeg razvoja infrastrukture u zapadnoj Hercegovini. Nadamo se da će nakon završetka ovog projekta, biti provedeni i drugi infrastrukturni radovi, uključujući sanaciju i asfaltiranje puta Bogdol - Blidinje. To bi dodatno poboljšalo povezanost ovog dijela Hercegovine s ostatkom regije te potaknulo turizam, gospodarstvo i općenito kvalitetu života lokalnog stanovništva. 

Ovaj projekt nije samo ulaganje u infrastrukturu, već i u budućnost regije. Povećana povezanost i bolja prometna infrastruktura pridonijet će ekonomskom razvoju. Također, olakšat će pristup turističkim destinacijama, što će potaknuti turizam i prometovanje turista kroz ovaj slikoviti hercegovački kraj. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0