Student izazvao raspravu: "Evo kako su Hercegovci Hrvati"

Hrvoje Dadić, Hercegovac i tiktoker koji studira i živi u Splitu, odlučio se obratiti svima onima koji se pitaju "kako Hercegovci mogu biti i Hrvati"

"Količina ljudi kojima nije jasno kako Hrvati mogu živjeti van Hrvatske je fascinantna. Nisam mislio odgovarati na ovakve komentare, ali kad sam vidio da ih ima 120, a od toga 115 ovakvih, odlučio sam da vas moram educirati", započeo je.

BiH je država tri naroda. Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Kako imamo tri naroda, tako imamo i tri službena jezika. Imamo i tri predsjednika, svaki je za jedan od ta tri naroda... I tako iako ja živim u Bosni i Hercegovini, nisam Bosanac, odnosno nisam Bošnjak. Imam hrvatsku osobnu, ne bosansku, pričam hrvatski jezik. U školi sam učio na hrvatskom, a ne na bosanskom. S knjigama po hrvatskom planu i programu", rekao je.

"Zaključak, kako ima Hrvata svugdje u svijetu, tako ih ima i u BiH, samo što ih tamo, odnosno u Hercegovini ima najviše, logično, nakon Hrvatske", zaključio je pa dodao: "A ovi sad Hrvati koji iz Hrvatske koji će pitati da su Hercegovci uništili Hrvatsku i da samo traže veze - i vi bi da vam se može. To je to, glasajte za HDZ na izborima." 

Njegova snimka izazvala je popriličnu raspravu.

Većina je stala u njegovu obranu. "Bravo, tako je", "Mate Rimac, Marin Čilić, A. B. Šimić... Svi kao ponos Hrvatske, a Hercegovci", "Ma ne možeš ti to njima objasniti, ni ne trudi se", tvrdili su. Bilo je i onih kojima je najviše zasmetala "šala" na kraju videa.

@hrvojedadic Odgovori @sume ne mogu vjv da ovo moram objašnjavat #fyp #trending #tiktokhrvatska ♬ original sound - hrvojedadic
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0