Preminuo fra Smiljan Kožul, popularni hrvatski karizmatik i egzorcist

Nakon duže bolesti umro je fra Smiljan Dragan Kožul, jedan od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih karizmatika

Smiljan Dragan Kožul preminuo je u ponedjeljak 2. listopada u Franjevačkom samostanu sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu u 82. godini života, 65. redovništva i 56. svećeništva. 

Fra Smiljan Dragan Kožul rođen je u mjestu Turčinovići kraj Širokog Brijega u Bosni i Hercegovini 28. veljače 1942. godine. Osnovnu školu završio je u svom rodnom selu, prvi razred gimnazije pohađao je u Širokom Brijegu, a školovanje nastavio u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Potom u Zagrebu i talijanskom Salernu studira teologiju.

Ovaj omiljeni svećenik, franjevac Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, profesor, doktor crkvenih pravnih znanosti, crkveni sudac, karizmatik, egzorcist, osnivač Radio Marije i Pokreta krunice za obraćenje i mir i suradnik Hrvatskog katoličkog radija ostavio je duboki trag u Crkvi u Hrvata i srcima vjernika, prenosi Hrvatska katolička mreža. 

Kožul (81) bio je profesor, doktor crkvenih pravnih znanosti, crkveni sudac, karizmatik, egzorcist, osnivač Radija Marije i Pokreta krunice za obraćenje i mir.

Nakon susreta s jednim od najvećih svjetskih karizmatika, Rufusom Pereirom 1998. godine i na njegov nagovor i Smiljan Dragan Kožul uključio se u Katoličku karizmatsku obnovu i s vremenom postao jedan od najpoznatijih svećenika karizmatika u Hrvatskoj.

Tijekom svog rada održao je na tisuće seminara duhovne obnove u Hrvatskoj i inozemstvu.

Bio je četiri i pol godine pomoćnik don Gabriela Amortha, vodećeg egzorcista u Rimu te je osam godina obnašao službu egzorcista u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0