Željko Samardžić posvetio pjesmu svom Mostaru

Kao poklon svom rodnom Mostaru, Željko Samardžić predstavio je novi hit „Košćela“

Pjesma je ekskluzivno predstavljena na Youtube kanalu FACE televizije. Košćela je biljka koja raste u primorju ali i u Hercegovini, a njeni plodovi slatki su i jestivi. Ova biljka ujedno je jedan od simbola Samardžićevog rodnog grada za koji ga vežu samo najljepše uspomene. 

Svoju mladost Samardžić je proživio u Mostaru, pa se uvijek rado prisjeća toplih ljetnih mostarskih noći, mnogih utakmica „Rođenih“, nesuđenih ljubavi, prijatelja, prvih poljubaca. Sve ove uspomene ostale su u njegovom sjećanju i prkose zaboravu. Novim hitom Željko Samardžić trajno je sačuvao od zaborava košćelu, Neretvu, svoj Stari, Mostar ali i cijelu Hercegovinu i ponovo oživio svoje uspomene. 

Tekst pjesme napisao je legendarni Mišo Marić a izvedbu Željka Samardžića uljepšali su prateći vokali mostarskog hora „Bjelopoljske kapljice“. 

Komentarišući svoj rad i trud do nastanka pjesme Samardžić je kazao:  "Mostar je u nama – to je važno! Sa velikom ljubavlju sam radio uz ekipu FACE-a. Posljednje o Mostaru što sam opjevao bilo je o izviđačima! Mi smo raja iz Mostara; sve nas ista ljubav spaja!" 

Povodom premijere pjesme „Košćela“ gosti Centralnog dnevnika bili su Mišo Marić i Željko Samardžić, a kompletno gostovanje možete pogledati u nastavku.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0