Zajednička akcija lovaca i planinara u Gorancima i Planinici

U ponedjeljak, 18. rujna 2023. godine, članovi Hrvatskog planinarskog društva Prenj zajedno s članovima Lovačkog društva Jarebica ostvarili su značajan korak prema boljoj sigurnosti i suradnji u prirodi

Na prekrasnom jesenskom danu, postavljenje informativnih tabli na Planinici i Goranancima označilo je početak nove njihove suradnje. 

Izrada i postavljanje ovih informativnih tabli predstavlja rezultat plodne suradnje između Hrvatskog planinarskog društva Prenj i Lovačkog društva Jarebica. Cilj ovog projekta je označiti dijelove planinarskih staza koje prolaze kroz lovno područje, staze koje redovito koriste mnogi zaljubljenici u prirodu, planinari i rekreativci. 

Ova inicijativa ima višestruku svrhu. Prvo, želi skrenuti pažnju na period trajanja lovne sezone i potaknuti svijest o važnosti sigurnog kretanja kroz ova područja. Informacije o vremenski ograničenim lovima i sigurnim rutama bit će sada dostupne svima, čime se smanjuje rizik od nesreća ili nesporazuma tijekom susreta planinara i lovaca. 

Drugo, projekt ističe važnost suradnje između planinara i lovaca. Ova inicijativa neće stati s postavljanjem tabli; planira se kontinuirana suradnja kako bi se očuvala priroda, ali i osigurala sigurnost i održivost tih aktivnosti na ovim prekrasnim planinama. 

- Posebno se zahvaljujemo Parku Goranci i gospodinu Emiru Ćoriću na njegovoj susretljivosti i pomoći pri realizaciji ovog projekta, poručili su iz HPD Prenj 1933.

Ovaj projekt predstavlja primjer kako zajedničkim snagama, strast prema prirodi i suradnjom s lokalnim partnerima možemo unaprijediti sigurnost i uživanje u planinarenju te osigurati očuvanje divljeg svijeta. 

  
Podijeli na:

1 komentar:

  1. Ovaj lovočuvar Zoran Marijanović (stoji na desnoj strani prve slike, a na levoj strani zadnje slike) je hronični alkoholičar koji maltretira suprugu , ako ne verujete pitajte mu porodicu.
    Sramota da još radi i nosi oružje .

    Znam da nije lepo ovako javno iznositi detalje , ali niko ništa ne poduzima , pa me zamolila jedna gospođa da se o manijaku zna što više detalja.

    Sad mu ne mogu više pomoći Vlado Čuljak i Ilija Vrljić.

    OdgovoriIzbriši

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0