Krvavi neredi u Pakistanu: Kršćane se progoni dok svijet šuti!

U posljednjim događajima koji se odvijaju u Pakistanu, sve veći broj izvještaja sa društvenih mreža ukazuje na eskalaciju nasilja prema kršćanskoj manjini, što na žalost još nije izazvalo zabrinutost međunarodne zajednice

 


Samo par dana nakon što su se pojavile slike Indijaca koji grupno siluju kršćanske djevojke i vode ih gole ulicama, sada imamo odbojne slike iz susjednog Pakistana.

U provinciji Punjab, muslimanski pojedinci su prema izvještajima i videima objavljenim na društvenim mrežama izvršili napade na crkve i kršćanske obitelji, potaknuti optužbama za navodnu 'blasfemiju'. 

Najnoviji incidenti uključuju trganje križeva s crkava i paljenje crkvi, što je izazvalo ozbiljne napetosti između različitih vjerskih zajednica u regiji. Prema izvještajima sa društvenih mreža, nasilnici su nasilno upadali u kršćanske domove, te su pretresali i uništavali njihovu imovinu. Također se tvrdi da su pronašli primjerke Biblije u crkvama i zapalili ih, čime su izazvali dodatnu tugu među kršćanskim vjernicima. 

Iako su ovi događaji izazvali ogorčenje i osudu, reakcija zapadnih vlada se čini prigušenom. Nedostatak snažne međunarodne reakcije izazvao je kritike da se zapadne zemlje nisu dovoljno angažirale u osudi ovakvog nasilja i pritiska na pakistanske vlasti da zaštite svoje kršćanske građane. 

U međuvremenu, pakistanske vlasti su reagirale na incidente osuđujući nasilje i obećavajući da će provesti istrage kako bi pronašli odgovorne. No, skeptici upozoravaju da su prethodne istrage rijetko dovele do pravde i kažnjavanja počinitelja u sličnim slučajevima. 

Događaji u Pakistanu jasno ukazuju na hitnu potrebu za jačom međunarodnom suradnjom i osuđivanjem nasilja prema vjerskim manjinama. Zajedno s tim, postavlja se pitanje uloge medija u podizanju svijesti o ovim događajima kako bi se pritisak na vlasti pojačao i kako bi se kršćanska manjina osjećala zaštićeno. Bez djelotvorne reakcije, strahovi od daljnjeg nasilja i diskriminacije prema kršćanima u Pakistanu ostaju nepromijenjeni.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0