FOTO Blagoslov polja na Vilinkosi na Čabulji

Današnji dan bio je poseban za mještane Bogodola i sve vjernike koji su se okupili na Vilinkosi, jednom od vrhova planine Čabulja

Na visini od 1373 metra nadmorske visine, uzdiže se mala kapelica posvećena Bogu Ocu, koja je postala simbol tog kraja. Zahvaljujući predanosti župljanina Marijana Čuljka, kapelica je obnovljena i osposobljena za službu. 

Danas, na 14 nedjelju kroz godinu, održan je blagoslov polja na Vilinkosi. Svetu Misu pred okupljenim vjernicima predvodio je nekadašnji župnik fra Marko Jurič, koji trenutno obnaša službu župnog vikara u Franjevačkoj crkvi svetog Petra i Pavla u Mostaru. 

Kroz godine, bilo je trenutaka kada vjetar nije dopuštao misarima da se popnu na vrh Vilinkose, pa bi se Misa slavila nešto niže, u Zavitarju. No danas, srećom, vjetar je bio blag te su vjernici mogli uživati u bogoslužju na samom vrhu planine, uz prekrasan pogled na okolni krajolik. 

Poseban trenutak u povijesti ove kapelice dogodio se 15. srpnja 2012. godine, kada je blagoslovljen Gospin kip koji je postavljen s desne strane kapelice. Taj predivan kip bio je dar obitelji pokojnog Luke Čuljka Ćasića, čime su dodatno obogatili duhovnu atmosferu Vilinkose. 

Blagoslov polja na Vilinkosi predstavlja važan trenutak za mještane Bogodola i cijelu župu. To je prilika da se zahvale Bogu za plodove zemlje i zamole za njegovu blagoslov u daljnjem radu. Ova tradicija okuplja vjernike i pruža snagu i nadu za budućnost. 

Današnji blagoslov polja na Vilinkosi uistinu je bio poseban događaj, ispunjen molitvom, zahvalnošću i zajedništvom vjernika na okrjepi. 

Kapelica na vrhu Vilinkose ostaje simbol vjere i duhovnosti ovog kraja, podsjećajući nas na važnost povezanosti s Bogom i prirodom koja nas okružuje.

 
  
 
  
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0