15. biciklističko hodočašće u čast sv. Ante

U organizaciji Društva pedagoga TZK Ljubuški, te biciklističkih klubova Brotnjo i Ljubuški u nedjelju 11.6. održati će se 15. biciklističko hodočašće u čast sv. Ante

Ovo tradicionalno biciklističko hodočašće već 15 godina okuplja veliki broj biciklista različitih kronoloških uzrasta i kondicijske pripremljenosti iz cijele Hercegovine, ali i Dalmacije. Iz organizacijskog odbora posebno ističu kako ovo biciklističko hodočašće nije natjecateljskog karaktera te pozivaju sve da se priključe kako iz Mostara, tako i iz Čitluka, ili pak iz drugih mjesta u Hercegovini i taj dan biciklima upute prema Humcu i sa sloganom “U zdravom tjelu zdrav duh” zahvale sv. Anti i mole za njegov blagoslov i zaštitu. 

''Ove godine ćemo se posebno prisjetiti pokojnog profesora Žarka Bilića jednog od inicijatora ovog biciklističkog događaja'', poručili su. 

Biciklisti će iz Mostara prema Ljubuškom krenuti u 08.00h ispred Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača. 

U 09.30h planiran je polazak iz Čitluka sa pristiglim biciklistima iz Mostara te se ruta dalje nastavlja prema Međugorju uz kratko zadržavanje ispred crkve sv. Jakova. Dalje se nastavlja ispod Križevca preko Miletine i Crnopoda do Humca i svetišta sv. Ante gdje će biciklisti sudjelovati na sv. misi u 11 sati. Nakon svete mise uslijediti će blagoslov biciklista. 

Druženje će se nakon toga nastaviti u restoranu Mandića jaz na Čeveljuši uz mesne specijalitete koje je osigurala kompanija Karliko, te vodu Hercegovku i hladno pivo Hercegovačke pivovare. Organizatori se posebno zahvaljuju Policijskim postajama Čitluk i Ljubuški, kao i Hitnoj pomoći Ljubuški na pratnji i osiguravanju biciklijade.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0