PROGRAM “Večer sjećanja” za žrtve Vukovara i Škabrnje u Mostaru

Na dan 31. obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada Grada heroja Vukovara, diljem Bosne i Hercegovine održat će se “Večer sjećanja” za žrtve Vukovara i Škabrnje

U četvrtak 17. studenog, u 15:00 sati na Groblju mira na Bilima, Memorijalni centar Groblje mira organizira domoljubno-molitveni spomen na žrtvu Vukovara i sve žrtve Domovinskog rata. Taj dan u sjećanje na žrtve i žrtvu Vukovara navečer u 19:00 sati održat će se "Poema o Vukovaru" u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru.

Koncert će izvesti Akademski zbor Pro musica – Mostar i Zbor glazbene škole Ivana pl. Zajca – Mostar, solisti: Mia Anić – sopran – Mostar i Hrvoje Merdžo – bariton – Mostar. Zborovođa i autor glazbe je maestro don Dragan Filipović, asistent Emil Bevanda, korepetitorica Marijana Pavlović – Mostar a dirigent Filip Milošević – Mostar.

U petak 18. studenog, na dan 31. obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada Grada heroja Vukovara, diljem Bosne i Hercegovine održat će se “Večer sjećanja” za žrtve Vukovara i Škabrnje u Mostaru,  apo danu u 15:00 sati 

Paljenjem svijeća i molitvom ispred središnjeg križa u Vukovarskoj ulici u Mostaru odat će se počast svim poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Republici Hrvatskoj. 

Poslije večernjih svetih misa koje počinju u 18:00 sati organizirat će se mimohod u Vukovarsku ulicu u Mostaru i u 19:00 sati zajedničkom molitvom i paljenjem svijeća ispred središnjeg križa odat će se počast svim poginulim braniteljima i žrtvama.

Podsjetimo, bitka za Vukovar najveća je i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu u 87-dnevnoj opsadi hrvatskog grada.   

U ovoj bitci su, po podatcima vukovarske bolnice, do sloma obrane grada 18. studenoga 1991. ubijena ili poginula 1.624 branitelja i civila, te ranjeno njih 1.219, počela je 25. kolovoza, kad su bivša JNA i srpske paravojne postrojbe počele opći tenkovsko-pješački.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0