FOTO: Dompesova humanitarna pomoć stigla u Ukrajinu

Nakon što je u travnju u Dompesu organiziran humanitarni ručak za pomoć ljudima u Ukrajini, u utorak 10. svibnja u 15 sati krenuo je šleper s prikupljenom pomoći

Na spomenutom ručku sudjelovalo je oko 170 ljudi, a prikupljeno je 5.400 KM pomoći. Zbog problema oko transakcije novca, fra Iko je odlučio ponovno pozvati franjevce u Ukrajini, kojih je tamo 70, i kupiti ono što im je najpotrebnije, odvesti pomoć i susresti se s njima, piše Andrija Šego za radio-medjugorje.com.

Zajedno sa svojim suradnicima fra Iko je na put krenuo jučer ujutro, a danas nam se javio s granice u ukrajinskoj oblasti Zakarpatska, blizu Poljske, te nam kazao kako je bilo na putu.

”Hvala Bogu na putu je stvarno prošlo dobro i kroz Bosni i Hercegovinu, Hrvatsku, Mađarsku, ušli smo u Ukrajinu, sada ovdje stojimo i prvo kada ulazite u tu državu, vidite da je rat, jer vojska kontrolira granicu, i pušta te prvo vojska unutra, onda policija, i opet onda vojska. 

Mi smo prešli granicu i čekamo da naš vozač Drago prođe sa šleperom, a s drugog pravca čekamo ukrajinskog provincijala i gvardijana samostana gdje ćemo odsjesti”, kazao nam je fra Iko Skoko, te dodao kako ga slike podsjećaju na devedesete, ”žene i djeca bježe preko granice, te se opraštaju od svojih supruga i očeva”. 

 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0