VIDEO: 30 godina od kada je obrana Mostara povjerena HVO-u

U petak se navršilo okruglih 30 godina od povijesno važnog datuma kada je Krizni stožer Mostara 29. travnja 1992. obranu grada povjerio Hrvatskome vijeću obrane. Događaje iz bliže povijesti je lako tumačiti zbog postojanja niza dokumenata, video i foto zapisa.

Samo oni zlonamjerni pokušavaju promijeniti povijesne činjenice, ali to nije tako lako. Pogledajte video prvog ratnog zapovjednika obrane Grada Mostara, Petra Zelenike i Zvonke Vidovića, dragovoljca Domovinskog rata. 

Nitko ne može opovrgnuti kako je obrana Mostara povjerena HVO-u od strane službenog Sarajeva, a Hrvati su jedini tada mogli pružiti organizirani otpor srpskom agresoru i JNA.

VIDEO: Zelenika: Da je Alija imao drugu vojsku ne bi nama predao obranu Mostara

U petak se navršilo punih 30 godina od značajnog datuma kada je Krizni stožer Mostara 29. travnja obranu grada povjerio Hrvatskome vijeću obrane. 

Takva odluka prethodila je nalogu Predsjedništva BiH, jer su u tome trenutku kada se oko Mostara stezao obruč Jugoslavenske narodne armije, jedino postrojbe HVO-a bile organizirane, obučene i logistički spremne. -Da je Alija imao drugu vojsku ne bi nama predao obranu Mostara – rekao je u Dnevniku RTV Herceg-Bosne Petar Zelenika, zapovjednik obrane Mostara.


  
Dokaz
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0