Evo gdje sve možete uživo pratiti svetu misu


Povodom objave Hrvatske biskupske konferencije da se u Hrvatskoj od petka ukida javno slavljenje svetih misa, odlučili smo vam na jednom mjestu donijeti korisne linkove na kojima možete uživo (u video ili audio obliku) pratiti slavlje svetih misa iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i svijeta.

Videoprijenosi na internetu: 
  • Vatikan – svako jutro u 7 sati papa Franjo slavi svetu misu u Domu sv. Marte. Videoprijenos mise, ali i općih audijencija te molitve Angelusa možete gledati OVDJE
  • Međugorje – prijenos uživo večernjeg programa (od 17 sati) koji uključuje svetu misu te različite pobožnosti možete pratiti OVDJE i OVDJE.
Radijski prijenosi:
  • Hrvatski katolički radio svakodnevno će prenositi svetu misu u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu. Utorkom i petkom u 18 sati HKR prenosi molitvu križnog puta iz Svetišta Majke Božje Bistričke. 
  • Radio Marija također svakodnevno nudi prijenos svetih misa, ali i različitih pobožnosti kao što su Gospina krunica, krunica Božjeg milosrđa, časoslov i križni put. Detaljniji raspored prijenosa svetih misa možete pogledati OVDJE.
  • Radio postaja Mir Međugorje svakodnevno pobožnosti iz svetišta Kraljice mira u Međugorju.
Televizijski prijenos: 
  • Laudato TV (Telemach broj 43, Home TV na broju 13) svakoga dana prenosi slavljenje svete mise u 7 sati te večernje u 18:30 iz svetišta Majke Božje Remetske u Zagrebu, osim srijede kada je prijenos iz Nacionalnog svetišta sv. Josipa u Karlovcu. Svete mise nedjeljom su u 10:30. Raspored ostalog molitvenog programa koji uključuje klanjanje, molitvu krunice i križnog puta te druge pobožnosti možete pogledati OVDJE
  • Hrvatska radio televizija (Prvi program HTV-a i Prvi program Hrvatskog radija) nastavit će prenositi nedjeljna euharistijska slavlja u 10 sati. Za razliku od stanadardne prakse da se svake nedjelje misa prenosi iz druge župe u Hrvatskoj, zbog koronavirusa misna će se slavlja prenositi iz samostanske kapele sestara karmelićanki Božanskog Srca Isusova na zagrebačkom Vrhovcu. HRT također (na Trećem programu HTV-a i Trećem programu HR-a) od ponedjeljka, 23. ožujka uvodi svakodnevne izravne prijenose misa u 18 sati iz crkve sv. Marka. Prijenose će se moći pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.
Duhovnost
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0