VIDEO: Nastup HKUD Goranci na Vinkovačkim jesenima 2018.


Završene su 53. Vinkovačke jeseni, najveća manifestacija tradicijske kulture u Hrvatskoj koje su se održale od 7.-16 rujna u Vinkovcima. Vinkovačke jeseni su se održale pod geslom „Pregršt istine“. Što se tiče Smotre folklora u dva dana nastupila su 34 kulturno-umjetniča društva, piše Goranci online.

Smotra je održana u tri dijela, pa je tako na pozornici u središu grada u petak i subotu nastupilo 20, a u nedjelju preostalih 14 društava. U, trećem dijelu Državne smotre izvornog hrvatskog folklora, publici su se između ostalih predstavili HKUD „Goranci“ iz Mostara.

Podsjećamo da su uz HKUD „Goranci“ iz Bosne i Hercegovine nastupili još HKD „Vrila“ – Župa Mostarski Gradac i dječiji KUD “Mokro” – Široki Brijeg iz Širokog Brijega te KUD „Izvor“ – Žabljak iz Usore.

Najava HKUD „Goranci“
- Iz Mostara grada, iz Bosne i Hercegovine stiže Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Goranci“. HKUD Goranci dolaze iz lijepog mjesta nadomak Mostara, riječ je o Gorancima. Društvo postoji od 2006. godine a svojim aktivnostima od prošle godine ostvarili su dolazak po prvi puta na Vinkovačke jeseni. Njeguju kulturnu baštinu kroz tradiciju i običaje svoga kraja, poručio je voditelj Branko Uvodić.

Članice i članovi HKUD-a „Goranci“ dobili su veliki pljesak na početku i na kraju nastupa, a toliko zapažen nastup su imali da je u jednom trenutku i hrvatski premijer Ander Plenković ostao oduševljen.

Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0