Druženje generacije 58. godišta u Gorancima


Ovo iznad je fotografija završnog razreda Osnovne škole Goranci iz 1973. godine. Generacija koja je rođena 1958. godine te u tekućoj godini slave 60-i rođendan. Prenosimo tekst Marinka Manje Marića.

Na ovoj fotografiji nas ima različitih godišta iz ovog ili onog razloga, ali to je manje bitno. Razlog zbog kojeg pišem je skup generacije 58-o godište. Sa prijateljima iz te generacije dogovoreno je druženje 16. kolovoza u popodnevnim satima u Konobi "Goranci" te očekujem da se skupimo u što većem broju.

Planirali smo da prije početka prijateljevanja bude sv. Misa za pokojne iz te naše generacije (Jelku, Zdravku, Jovanku, Rajka, Marijana, Žarka, Velimira, kao i za pokojne prosvjetne radnike), da ih se sjetimo u molitvi jer su bili dio našeg života. Ovom prilikom ne mogu da se ne sjetim svih tih prosvjetnih radnika koji su nas učili životu.

Posebno mjesto i uspomena je za upravitelja pokojnog Antu Džidića. U  prvom raredu nas prihvata i uči prvim slovima i svim ostalim školskim problemima učitelj Mirza Vuk, jedna moralna vertikala za kog je vezano više generacija Osnovne škole Goranci.

Od II-IV rareda nas vodi učiteljica Mehlida Oglić-Beba. Za taj period, mogu slobodno reći, bila je naša kraljica. Od V-VIII razreda razrednica Jelka Miličević - Buconjić koja nas je učila tajnama kemije i biologije. Uz dužno poštovanje ostaju nam u sjećanju nastavnice i nastavnici: Julijana Šunjić, pokojni Vlatko Šunjić, Emina-Minka Kotlica, Mirza Agić, Jasna Zelenika...

Svi oni su nam bili dio životnog puta i dugujemo im veliku zahvalnost za sve njihovo znanje koje su nam prenijeli.

Generacijo, vidimo se u Gorancima, ondje gdje nam je život i započeo.

Skup je u četvrtak, 16. kolovoza u 17 sati sv. Misa za pokojne u goranačkoj crkvi, potom druženje u Konobi Goranci. Pozdrav!

gorancigo
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0