Tomislavgrad dobiva Trg Gange i Hajdučke družine


U sklopu projekta "Kulturna ruta bećarca i gange" u zgradi Općine Tomislavgrad potpisan je ugovor o izgradnju Trga Gange i Hajdučke družine. Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Vukadin i Mario Nevistić, direktor poduzeća Nevistić-commerce d.o.o. Tomislavgrad, prenosi bljesak.info.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova je 615.006 eura, s tim da 85 posto od navedenog iznosa dolazi iz fondova EU, a ostatak su sredstva Općine Tomislavgrad, koja će sufinancirati projekt, u skladu s pravilima Interreg-IPA CBCProgram Hrvatska-Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Završetak radova predviđen je do kraja tekuće godine.

Projektom "Kulturna ruta bećarca i gange", osim izgradnje Trga Gange i Hajdučke družine, Općina Tomislavgrad zajedno s partnerima na projektu, Gradom Pleternicom, Turističkom zajednicom Grada Pleternice, Poduzetničkim centrom Pleternica te Kulturno informativnim centrom (KIC) Tomislavgrad, radit će na obnovi pročelja zgrade KIC-a, osnivanju i opremanje turističkog "check pointa", održavanju stručne edukacije za destinacijskog menadžera.

Također, projektom je previđeno održavanje okruglih stolova s ciljnim skupinama koje će davati prijedloge za izradu strateških dokumenata razvoja turizma, zatim izrada krovnog interpretacijskog plana razvoja obje destinacije (Tomislavgrad i Pleternica), izrada vizualnog identiteta i idejnog rješenje suvenira, izrada idejnog rješenja opremanja Muzeja Gange, promocija destinacije "Kroz korpu Tomislavgrada", edukacija poduzetnika – management u turizmu, izrada monografije kulturne baštine, izrada promotivne tradicionalne kuharice, izrada promotivnog dokumentarnog filma, osnivanja poljoprivredne zadruge, izrada promotivnih članaka i postavljanje jumbo plakata te izrada promotivnih materijala za manifestacije.
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project