Sve je spremno za održavanje komemoracije na Groblju mira na Bilima


U povodu Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora obilježit će 72. obljetnicu velikog stradanja hrvatskog naroda i upriličit komemoraciju za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata. 

Obilježevanje će biti upriličeno na Spomen području „Groblje mira na Bilima“, plato između Mostara i Širokog Brijega, u subotu, 19. kolovoza, u 12 sati, priopćio je organizator. Kulturno glazbeni program počinje u 11:30 sati, program komemoracije počinje svetom misom u 12 sati na „Groblju mira“, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području. 

Misno slavlje predvoditi će provincijal hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Miljenko Šteko. Nakon Svete mise uslijedit će pokop zemnih ostataka 111 neidentificiranih žrtava iz Drugoga svjetskog rata i poraća. U nastavku komemoracije uslijedit će pozdravni govori i polaganje vijenca, a po njezinom završetku pokrovitelj Hrvatski narodni sabor poziva na prigodno druženje. 

Organiziran je i prijevoz za obilježavanje 72. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda iz Mostara i Kruševa po rasporedu vožnje: Rondo – Bile s polaskom u 10 sati te Kruševo – Bile s polaskom u 9 sati. 


 
  
 
 

 
 
 
 
 
Share:

Business

Popular Posts

Razmišljate o gradnji kuće, prostora ili o dizajnu interijera a nemate ideja !? Tu je 3D 2D Project