Prijavi se na foto natječaj „Prirodne ljepote zavičaja“


U sklopu Kulturnog ljeta župe Goranci raspisujemo natječaj „Prirodne ljepote zavičaja - Hercegovina". Biramo najbolje fotografije s motivima hercegovačkog kraja i najboljeg fotografa natječaja. Krug foto natječaja „Prirodne ljepote zavičaja“ otvoren je od danas, 15 srpnja, a trajat će do 1. kolovoza 2017. godine.  Pozivamo sve kreativce da se prijave na natječaj za najbolje viralne fotografije koje prikazuju zanimljive detalje zanimljivih hercegovačkih mjesta.

Natječajem želimo potaknuti umjetnike/amatere da stvaraju i razmišljaju o svom mjestu kao destinaciji koja osim svojih ljepota nudi i sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima. Želimo vidjeti Hercegovinu kroz Vaš objektiv; ispričajte nam priču kroz fotografiju i prikažite lice Hercegovine koje želite da drugi vide.

Ove godine, 20 najboljih fotografija objavljujemo na FB stranici www.fb.com/gorancionline. Nagrade dijelimo u dvije kategorije: Prva nagrada najbolja fotografija prema izboru stručnog žirija, druga nagrada najbolja fotografija prema broju lajkova na slici, a uručenje nagrada će biti na Pučkom veselju 8. kolovoza.

Svi zainteresirani mogu svoje fotografije poslati na goranci.online@gmail.com sa naznakom: Za foto natječaj „Prirodne ljepote zavičaja“.

Pravila:

1. Ukratko o foto natječaju
Natječaj će se provoditi putem našeg portala www.goranci.blogspot.ba i Facebook stranice Goranci online (fb.com/gorancionline).

2. Mjesta fotografije trebaju obuhvaćati mjesta Hercegovine. Na natječaju mogu sudjelovati svi ljubitelji fotografije, amateri i profesionalci, koji u periodu od 15. srpnja do 1. kolovoza 2017. godine pošalju vlastite autorske fotografije na temu foto natječaja. Biraju se najbolje fotografije i najbolji fotograf.

3. Tko može sudjelovati?
Na natječaju mogu sudjelovati sve fizičke osobe. Svaki sudionik ima pravo poslati maksimalno dvije (2) autorske fotografije.

4. Pri svakom slanju fotografija korisnik je dužan ostaviti svoje točne osobne podatke (ime i prezime, adresu, e-mail, broj telefona/mobitela) i mjesto gdje je fotografija uslikana. Podaci podliježu strogoj diskreciji i oni su potrebni kako bi organizator mogao kontaktirati pobjednike pri preuzimanju nagrada, te ukoliko to korisnik ne napravi organizator ne snosi nikakvu odgovornost i nagrada se dodjeljuje autoru sljedeće najbolje fotografije.

5. Fotografije koje su uspješno pošalju mogu biti objavljene nakon autorizacije na Facebook stranici Goranci online, s imenom i prezimenom autora/autorice fotografije i datumom prijema fotografije na natječaj. Nakon što se fotografije pošalju na natječaj, organizator polaže potpuno pravo nad njima i može ih koristiti za promociju.

6. Sudionici natječaja slanjem fotografija prihvaćaju javne objave osobnih podataka (ime i prezime) za potrebe priređivanja Natječaja.

7. Autorske fotografije, obrada fotografija, odgovornost organizatora
Fotografije mogu biti dodatno obrađene u programima za obradu fotografija samo u okviru dorade svjetline, oštrine, kontrasta i saturacije. Veće manipulacije na fotografijama nisu dopuštene (hdr, kolaž i slično…). Ako prosudbeno povjerenstvo zaključi da je s fotografijom manipulirano više od dozvoljenog, ista neće biti uvrštena u Natječaj te korisnik nema pravo na žalbu.

8. U slučaju da korisnik iz bilo kojeg razloga neuspješno pošalje fotografiju i fotografija nije vidljiva, fotografija neće biti uvrštena u Natječaj i organizator ne snosi krivicu za to.

9. Fotografije za koje organizator bude smatrao da su neprimjerenog sadržaja, koje su uvredljive, zadiru u nečiju privatnost, potiču na netrpeljivost ili da fotografija nije vezana uz temu u kojoj je prijavljena, neće biti uvrštene u foto natječaj.

10. Natjecatelj smije na natječaj poslati samo rad na koji isključivo on ima autorsko pravo. U slučaju nepoštivanja ove točke Pravila foto natječaja, Organizator foto natječaja „Prirodne ljepote zavičaja - Hercegovina“ neće snosi nikakvu materijalnu ili moralnu odgovornost i ne odgovara za eventualno nastale gubitke, štetu, trošak ili izdatak bilo koje vrste koji bi izravno ili neizravno proizlazili objavljivanjem pristiglih fotografija.

11. U slučaju da zbog povrede autorskog prava trećih osoba Organizator ipak bude obvezan na isplatu bilo kakve novčane naknade, natjecatelj koji je na natječaj poslao rad na kojem nema isključivo autorsko pravo bit će obvezan nadoknaditi Organizatoru isplaćeni iznos.

12. Autori čije fotografije pošalju na Natječaj, dopuštaju organizatoru natječaja i sponzorima nagrada, korištenje fotografija u promotivne svrhe, bez naknade i zaključno sa zadnjim danom dostave fotografija od 1. kolovoza.

13. Preuzimanje nagrade
Uručenje nagrada bit će na dan Pučkog veselja 6. kolovoza. Preuzimanjem nagrade prestaju sve daljnje obaveze organizatora Natječaja prema pobjednicima.

14. Slanje fotografija i dimenzije
Fotografije moraju minimalno biti u dimenzijama 2433 x 3638 piksela (20 x 30 cm) i šalju se na mail goranci.online@gmail.com.

Slanjem fotografija na nagradni foto natječaj, sudionici prihvaćaju sve navedene uvjete određene Pravilima nagradnog foto natječaja.

Prigovor na odluku povjerenstva za odabir nagrađenih fotografija i provedbu Natječaja nije moguć. Natječaj se može prekinuti samo u slučaju da se ne pošalje dovoljan broj fotografija ili nastupe okolnosti za koje priređivač nije odgovoran, odnosno koje nije mogao spriječiti, otkloniti ili izbjeći. Sudionici će o prekidu Natječaja biti obaviješteni putem svih kanala portala Goranci online te će bit obaviješteni putem elektroničke pošte koju su poslali prilikom prijave. Popis nagrada bit će objavljeni u narednom vremenu.

Pravilnik stupa na snagu datumom objave na portalu Goranci online - 15. srpnja 2017.
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0