Nikola i konj Atila na putu od Goranaca do Kupresa


Protekle nedjelje, na Kupresu su održani dani kosidbe. Ovu značajnu manifestaciju za kupreški kraj uveličao je i član konjičkog kluba Mostar Nikola Cvitković sa svojim konjem lipicanerom Atilom.

Prije par mjeseci je došao na ideju da se sa Atilom iz kluba koji se nalazi na Gorancima zaputi do Kupresa. U subotu jutro su se spremili i lagano zaputili prema Kupresu. Da bi ovaj poduhvat bio još značajniji, Nikola i njegov konj su otišli bez bilo kakve pratnje. Laganim korakom su prolazili putevima kroz krš, šume ali i polja kada su se bližili cilju. Na putu od gotovo 100 kilometara pratilo ih je promjenjivo, ali jako dobro vrijeme. Bilo je sunca, laganog vjetra ali i nešto kiše oko Šuice. Cijeli put je trajao negdje oko 14 sati.

"Nismo žurili. Uživali smo u samoći, prirodi, čistome zraku ali i u druženju sa divljim životinjama. Kada smo se bližili cilju mnogi ljudi su stajali i pitali me odkuda idemo. Malo ih je vjerovalo da idemo iz gotovo 100 kilometara udaljenih Goranaca": govori nam Nikola sa osmjehom na licu. Nikola se zahvaljuje i svima onima koji su Atili donosili zobi i vode kao i onima što su im nudili prenoćište kao i predsjedniku svoga kluba Danielu Glibiću koji ga je podržavao i pratio u ovome poduhvatu.

Dogodine će ići ponovno kako bi ovaj poduhvat postao tradicija. Nikola poziva sve koji žele da se pridruže njemu i Atilu sljedeće godine i uživaju u svemu onome što su oni doživili prilikom ovogodišnjeg pohoda ka Kupresu.

bljesak.info 
 
 

gorancigo
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0