Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

29. travnja 2017.

Podijeljen sakrament sv. Krizme u župi Goranci


Župljani župe Goranci danas su imali razloga za veliko slavlje, jer je na svečanoj svetoj Misi u prepunoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije podijeljen sakrament sv. Potvrde za 7 krizmanika, pet krizmanica i dva krizmanika.

Obnova krsnih obećanja i sakrament sv. Potvrde za osmero krizmanika i krizmanica podijelio je generalni vikar mostarsko-duvanjske biskupije don Željko Majić koji je i predvodio misno slavlje uz koncelebraciju fra Marka Juriča i domaćina, župnika fra Ivana Ivande.

Riječi dobrodošlice i uvodnu riječ imao je župnik fra Ivan Ivanda. Poruka propovijedi bila je da budemo čisti od svih grijeha i da svoj život skroz posvetimo Kristu.

Na kraju proslave uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika, a radost susreta i zajedništva župljani i gosti odnijeli su u svoje domove gdje je nastavljeno slavlje.

Podsjetimo kako je u prošlu subotu, 22. travnja, sakrament svete Pričesti dobilo dvoje prvopričesnika.

 
Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com