Sve vijesti i obavijesti vezane za Gorance i okolicu

PRATITE NAS NA FACEBOOK - @gorancionline, TWITTER - @gorancionline, INSTAGRAM - @gorancionline, YOUTUBE - Goranci online, GOOGLE + - Goranci online. Kontakt: goranci.online@gmail.com

3. listopada 2016.

VRDI: Obilježena 23. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja


U selu Vrdi sjeverozapadno od Mostar danas je slavljena sveta misu za poginule hrvatske branitelje u povodu 23. obljetnice njihove pogibije za slobodu hrvatskog naroda i Domovine! Svetu misu s početkom u 11 sati u kojoj je sudjelovao veliki broj vjernika s područja Hercegovine predvodio je monsinjor dr. Vlado Košić, biskup sisački.

U svojoj propovijedi biskup Košić je naglašavao potrebno jednistvo Hrvata, spomenuo je i hrvatske branitelje koji su poginuli na Vrdima i na cijelom prostoru BiH. Naglasio je kako još neki Hrvati moraju trpjeti u haškom zatvoru pomalo zaboravljeni od svih.

Kako je i predviđeno nakon svete mise položeni su vijenci i upaljene svijeće kod spomenika poginulim braniteljima Vrda, a potom je nastavljeno druženje na domjenku uz razgovor i prisjećanje na minula ratna i poratna vremena. Nakon domjenka upriličen je obilazak mjesta pogibije naših bojovnika, polaganje cvijeća i paljenje svijeća uz molitvu.

abcportal.info | goranci online


  
  
   
  
  
  
  
  
 

Share:

Copyright © Goranci online | Powered by Blogger
Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com