Konjički klub Mostar ugostio deset članova sa UWC-a

U suradnji sa UWC-om (United World College) iz Mostara, konjički klub iz Goranaca ugostio je deset članova koledža na klubskom ranču.



Cilj petodnevnog druženja bio je boravak u prirodi, upoznavanje Goranaca, rad na ranču i neizostavno druženje sa konjima u konjičkom klubu Mostar, vlasnika Danijela Glibića.

Članovi koledža su tovarili drva za vatru, nasipali prilaz štali te bojali i čistili konjske boksove. Sami su pripremali hranu, cijepali su drva za vatru i kamin. Također su brinuli o konjima, psima te ostalim životinjama na ranču.

Prvi radni zadatci su raspoređeni tako da su momci otišli na utovar drva. Kako im je to vjerojatno bio prvi susret sa tim poslom, nisu znali da je bor pun smole i da će odjeća kasnije biti ljepljiva i neiskoristiva.

Dok su momci bili na utovaru drva, cure su za prvi radni zadatak dobile čišćenje boksova. Cure su se primile posla i ubrzo su svi boksovi bili čisti. Hodnik i nadstrešica ispred boksova bili su očišćeni a boksovi spremni za povratak konja. Mladi članovi su vidjeli da život na selu nije lagan.

Laila (BiH), Hana (Slovenija), Rosie (Nepal), Eleanor (Belgija), Alp i Iliteriš (Turska), Rober (Kolumbija), Allen (Tajvan), Jonathan (SAD) su bili na ranču. Nadamo se ponovnom druženju sa nekim novim gostima iz UWC-a već sljedeće godine, poručili su domaćini.
tekst i foto | Mario Bošnjak

 
 
 
 
Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0