BILE: Obilježavanje 71. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda


Prigodom Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacizma i fašizma, Odjel za Drugi svjetski i Domovinski rat Hrvatskog narodnog sabora BiH Vas poziva na Obilježavanje 71. obljetnice velikog stradanja hrvatskog naroda i komemoraciju za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata Spomen područje „Groblje mira na Bilima“, plato između Mostara i Širokog Brijega, subota, 20. kolovoza 2016. u 12 sati Ovogodišnja 71. komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, održat će se u subotu 20. kolovoza 2016. na Bilima između Mostara i Širokog Brijega.

Program komemoracije počinje svetom misom u 12 sati na mjestu crkve na „Groblju mira“, hrvatskom nacionalnom i međunarodnom spomen području, nastavlja se pozdravnim govorima i polaganjem vijenaca.

Kulturno glazbeni program počinje u 11:00. Misno slavlje i blagoslov crkve predvoditi će Mons. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski a pjevanje zbor „Studenac“ iz Kruševa.

Svečanosti će nazočiti predstavnici crkve u Hrvata, visoki dužnosnici Hrvatskog Narodnog Sabora, predstavnici društvenog, političkog i gospodarskog života BiH, te član predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, predsjednik Hrvatskog Narodnog Sabora BiH i predsjednik HDZ-a
BiH dr. Dragan Čović.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate ovogodišnje spomen obilježavanje i komemoraciju i radujemo se Vašem dolasku.


Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0