Sutra krizma u župi Goranci


Sutra, 28. svibnja u 17 sati, na svečanom misnom slavlju u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo (Goranci) biskup mostarsko-duvanjski i i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić podijelit će sakrament Svete Potvrde (Krizme). Svetu Potvrdu primit će 5 krizmanika.

Krizmanici će u procesiji ući u crkvu, a nakon toga će uslijediti pozdravni govor krizmanika te župnika Župe Goranci fra Ivana Ivande.

Podsjetimo, biskup Perić je u prigodnoj propovijedi 2014. u Gorancima kratko protumačio u kojem je smislu sveta krizma potvrda svetoga krštenja, uza specifičnost sedmerostrukoga krizmenoga dara. „Vidiš li da je to prava potvrda pravoga krštenja?! I imenom. I odreknućem od đavla. I prianjanjem uz vjeru Katoličke Crkve. Samo što si u sakramentu svetoga krštenja oslobođen iskonskoga grijeha i dana ti je posvetna milost postajući dijete Božje i član Crkve, a sada u sakramentu svete krizme primio si sedam darova Duha Svetoga: mudrost, razum, znanje i savjet za milosno prosvjetljenje i osnaženje tvojih umnih sposobnosti, a jakost, pobožnost i bogobojaznost za milosno opredjeljenje tvoga slobodnog srca za opsluživanje Božjih zapovijedi i za jačanje tvoga kršćanskoga karaktera“, posvijestio je krizmanicima biskup Perić.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0