Prijavite se na 4. Planinarski križni put mladih Mostar - Planinica - Goranci


Ured za pastoral mladih organizira, sada već tradicionalno, četvrti po redu Planinarski križni put mladih Mostar - Planinica - Goranci, koji će se održati u subotu 27. veljače s početkom u 8 sati ispred Antonio Commerca u Vihovićima.

Sveto Misno slavlje će se održati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gorancima, dok je don Mladen Šuralo duhovni vođa puta.

Nakon svete mise održat će se igrokaz (pantomimu) - "Povratak k Ocu" koju izvode članovi Totus Tuus zajednice iz Njemačke i Hrvatske.

Ovogodišnje geslo je: Dok je još bio daleko, njegov ga otac ugleda, ganu se, potrča, pade mu oko vrata i izljubi ga. Lk 15,20

Potrebna je prijava, a uskoro će se znati kontakt osobe po župama na koje se može prijaviti. Prijava je obvezna s obzirom da je organiziran povratak busevima

Povratak k Ocu jest prikaz čovjeka kroz vjekove, od stvaranja prvih ljudi, preko njihovog pada, pada današnjeg čovjeka, do Raspeća Isusovog i čovjekovog pokajanja. Igrokaz dobro pokazuje odnos čovjeka i Boga i jaza koji nastaje čovjekovim odvajanjem od svog Stvoritelja. Igrokaz će biti neki oblik pantomime, bez riječi, s glazbenom i vizualnom podlogom.

Kao i svake godine, to će biti 15ak kilometara puta, a svi sudionici će ga proći u molitvi, razmišljanju, pjesmi i druženju, sve na slavu Božju zajedno sa više đakona i svećenika.

Veselimo se ovom događaju i pozivamo da pođu s nama na ovaj PKPM svi zaljubljeni u Krista, ali i oni koji Ga tek ovlaš poznaju. Dozvolite da vas On iznenadi!

Detaljnije informacije možete pronaći na službenom Facebook profilu ili se možete pidružiti na Eventu - Planinarski križni put Mladeh 2016.

Podijeli na:
Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0