Danas, 14. rujna, u Parku prirode Blidinje održava se posljednji dan Gastro festivala Blidinje 2025, jedinstvenog događaja koji je protekla tri dana spojio autohtonu gastronomiju, kulturnu baštinu i raznovrsne aktivnosti za sve generacije. Ako još niste posjetili Blidinje, prilika je da to učinite danas – jer festival završava upravo večeras.
Gastro festival je od petka do nedjelje ponudio bogat sadržaj: od Foruma o održivom turizmu i kulturnoj baštini, svečanog otvorenja i predstavljanja lokalnih izlagača, pa sve do izložbeno-prodajnog sajma domaćih proizvoda i rukotvorina. Posjetitelji su mogli uživati u autentičnim okusima domaće kuhinje, ali i u raznovrsnim radionicama, igrama i sportskim aktivnostima u jedinstvenom ambijentu Parka prirode Blidinje.
Danas, na završnom danu festivala, očekuje vas program prepun sadržaja:
- najmlađi mogu sudjelovati u tradicionalnim igrama poput potezanja konopa, skakanja u vrećama ili u zabavnoj „potrazi za Medinom šapom“,
- kreativne radionice donose izradu praćke, ćuka i arheološke radionice,
- ljubitelji avanture mogu iskušati zip line, penjanje po umjetnoj stijeni, streličarstvo ili planinarsku školu,
- dok će večernji sati biti rezervirani za priče o legendama Blidinja i druženje uz logorsku vatru.
Posebnu vrijednost festivalu daju nastupi kulturno-umjetničkih društava, među kojima se posebno ističe HKUD fra Petar Bakula iz Posušja, kao i tamburaški klub Stari fenjer koji će dodatno obogatiti završni ugođaj.
Organizatori ističu kako Gastro festival Blidinje 2025 povezuje obitelj, zajednicu i posjetitelje kroz gastronomiju, kulturu, igru i sport, čime postaje jedno od najposebnijih događanja u regiji. Projekt je proveden uz potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH kroz projekt SUSTOUR, uz sufinanciranje sredstvima Europske unije (ERDF i IPA II fondovi).
Ako još niste, danas je prava prilika – posjetite Blidinje i budite dio posljednjeg dana festivala koji nudi spoj tradicije, zabave i prirodnog bogatstva kakvo rijetko gdje možete doživjeti.










Nema komentara:
Objavi komentar