U predivnom planinskom ambijentu iznad Mostara, Planinarski dom Bogodol još jednom potvrđuje zašto je jedno od najdražih odredišta ljubitelja prirode, dobre hrane i ugodnog druženja. Danas, 20. srpnja 2025., domaćini su pripremili posebno osmišljen jelovnik koji spaja tradicionalne okuse Hercegovine s domaćom atmosferom i gostoljubivošću.
Radno vrijeme doma bit će produženo – od 09:00 pa sve do 01:00 sat iza ponoći, što dodatno omogućava posjetiteljima da u potpunosti uživaju u prirodi, hrani i piću.
U ponudi hladnog predjela ističe se goveda salata (5 KM), pripremljena od govedine, kiselih krastavaca, luka, kukuruza, paprike i paradajza – idealna za lagani početak obroka.
Glavno jelo koje će sigurno osvojiti svakog gosta je starinska čorba (8 KM). Ova gusta, hranjiva i mirisna čorba kuha se od tri vrste mesa – junetine, svinjetine i bravetine – uz dodatak graha, kiselog kupusa, mrkve, celera, geršla i lovorovog lista. Prava domaća okrjepa!
Za ljubitelje slatkog, u ponudi su dva deserta po cijeni od 4 KM: orijentalna baklava s orasima i agdom te lagani keks puding s okusom jagode – idealno za kraj obroka.
Piće je podijeljeno u nekoliko kategorija. Ne/gazirana pića i čajevi su po 3 KM, pivo Ožujsko po 2,5 KM (malo) i 3 KM (veliko), dok su vina domaće ponude – čaša bijelog vina 3 KM, a litarska kombinacija vina i kiseljaka 15 KM. Ljubitelji jačih pića mogu birati između raznih rakija (2 KM), likera (3 KM) i žestokih pića (4 KM), uz bogat izbor okusa – od šljive, loze i travarice do egzotičnih nota kao što su smokva, pistacija, jägermeister i limoncello.
Planinarski dom Bogodol ponovno pokazuje kako se jednostavna i kvalitetna ponuda može spojiti s vrhunskom atmosferom i prirodom, pružajući posjetiteljima više od samog obroka – pravo iskustvo domaće tradicije i gostoprimstva.










Nema komentara:
Objavi komentar