U subotu Guslarska večer u Gorancima

Kada počnu puhati hladni vjetrovi s Čabulje i nagoviještati zimu koja nam dolazi u susret, vrijeme je to od druženja i guslarskih zvuka

Ususret tim danima, u subotu, 12. listopada u Gorancima u prostorijama restorana "Kod Dekića" održati "Guslarska večer" s početkom u 18h. Uz poznate guslare iz Hercegovine i Dalmacije koji će nastupiti na ovom kulturnom događaju, večer će se održati u sjećanje na pok. Dragana Soldu, organizatora "Večeri gange, gusala i dipala" u Širokom Brijegu i izrađivača i majstora gusala. 

"Dragan je u Širokom Brijegu uspio za života organizirati i održati deset izdanja "Večeri gange, gusala i dipala" u Širokom Brijegu. U sjećanje na njegov doprinos u kulturnom i tradicijskom svijetu, mi - njegovi prijatelji, odlučili smo organizirati večer gusala ovdje u Gorancima koju ćemo jednim dijelom posvetiti upravo pok. Draganu koji je na jedan jedinstven način promovirao i čuvao guslarsku baštinu od zaborava vremena. 

Ovo će ujedno biti i jedan skup guslara ovog ponedblja koji će svoje vještine i umijeće predstaviti na jednom mjestu. Potruditi ćemo se da posjetitelji ove večeri ne ostanu gladni i to će biti jedan poklon ove večeri od nas organizatora. Svi ste pozvani i dobro došli!" - poručuju organizatori ove večeri.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0