Stiže promjena vremena: Aktiviran meteoalarm

Od danas nas očekuje promjena vremena, a meteoalarm je već upaljen za određena područja

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, možemo očekivati oblačno i kišovito vrijeme, uz povremene pljuskove i lokalne grmljavine.

Četvrtak: Oblačno sa kišom i pljuskovima

U četvrtak nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Posebno u večernjim satima, na jugu zemlje postoji mogućnost grmljavine. Najobilniji pljuskovi očekuju se u Hercegovini, kao i zapadnim, sjeverozapadnim, te djelimično centralnim dijelovima Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno južni i jugoistočni, dok će u ostatku zemlje dominirati sjeverni i sjeveroistočni vjetrovi.

  • Jutarnja temperatura: od 10 do 16 °C, na jugu do 19 °C  
  • Dnevna temperatura: od 12 do 18 °C, na jugu i istoku zemlje do 23 °C

Petak: Oblačno sa pljuskovima

U petak se nastavlja pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Intenzivniji pljuskovi očekuju se na sjeveru Hercegovine, kao i u istočnim i zapadnim dijelovima Bosne. Poslije podne, u većini dijelova zemlje se očekuje prestanak pljuskova i postupno smanjenje oblačnosti, naročito u Hercegovini, na istoku i jugozapadu Bosne. Vjetar će biti slab do umjeren, na jugu i jugozapadu Bosne jugozapadni, dok će u ostalim krajevima zemlje prevladavati zapadni i sjeverozapadni vjetrovi.

  • Jutarnja temperatura: od 10 do 16 °C, na jugu do 22 °C  
  • Dnevna temperatura: od 12 do 18 °C, na jugu i istoku zemlje do 22 °C

Subota: Nastavak oblačnog i kišovitog vremena

Subota donosi pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar će biti slab, pretežno sjeverni i sjeverozapadni.

  • Jutarnja temperatura: od 8 do 12 °C, na jugu do 14 °C  
  • Dnevna temperatura: od 10 do 16 °C, na jugu zemlje do 22 °C

Nedjelja: Postupno smanjenje oblačnosti

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme, ali s postupnim smanjenjem oblačnosti tijekom popodneva. Vjetar će biti slab, sjeverni i sjeverozapadni.

  • Jutarnja temperatura: od 6 do 12 °C, na jugu do 14 °C  
  • Dnevna temperatura: od 12 do 16 °C, na jugu do 19 °C

U vremenu od 7. do 12. listopada preovladavat će umjereno oblačno i djelomično sunčano vrijeme. Novo naoblačenje sa kišom i pljuskovima očekuje se pred kraj drugog tjedna listopada.

Ove prognoze upozoravaju na promjenljivo i kišovito vrijeme u većini dijelova zemlje, stoga se preporučuje oprez i prilagođavanje svakodnevnih aktivnosti vremenskim uvjetima.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0