SOLIDARNOST HBK i SPC pomažu Bosni i Hercegovini

Nakon razarajućih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, izazivajući brojne ljudske žrtve i uništavanje domova, Hrvatska biskupska konferencija (HBK) odlučila je pružiti financijsku pomoć od 100.000 eura Caritasu BiH

Ova odluka simbolizira blizinu i solidarnost s onima koji su pretrpjeli gubitke, a biskupi i Katolička crkva u Republici Hrvatskoj izražavaju svoju sućut obiteljima koje su izgubile najmilije.

Mons. Bože Radoš, varaždinski biskup i predsjednik Hrvatskog Caritasa, poziva sve ljude dobre volje, pojedince, skupine i tvrtke da se uključe u humanitarnu akciju te na taj način pruže pomoć stradalnicima. Cilj je osigurati da potrebna pomoć što prije dođe do onih koji su najugroženiji.

S druge strane, poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije, također je reagirao na situaciju, naredivši da se putem Eparhije zahumsko-hercegovačke uputi jednokratna pomoć od 100.000 eura najugroženijim porodicama. Pomoć će biti dodijeljena bez obzira na vjersku pripadnost ili etničku pripadnost, čime se naglašava važnost zajedništva u teškim vremenima.

Patrijarh Porfirije, koji se trenutno nalazi u Kanadi, apelovao je na sve narode Balkana, posebno u Bosni i Hercegovini, da pokažu međusobnu solidarnost, naglašavajući da su svi potrebni jedni drugima u ovim teškim danima.

Ove inicijative predstavljaju snažan primjer međureligijske solidarnosti i zajedništva u suočavanju s katastrofama, naglašavajući da u trenucima krize humanost ne poznaje granice.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0