Relikvija sv. Franje danas stiže na čašćenje u Ljubuški, sutra u Široki Brijeg

U sklopu proslave 800. obljetnice rana svetog Franje, relikvija ovog svetca danas stiže u Hercegovinu

U petak, 18. listopada, relikvija će biti izložena na Humcu u Ljubuškom, dok će u subotu, 19. listopada, biti u Širokom Brijegu. Ovaj događaj predstavlja iznimnu priliku za vjernike da se okupe i časte uspomenu na svetog Franju, jednog od najomiljenijih svetaca u katoličkoj tradiciji.

Relikvija, smještena u srebrnom relikvijaru iz 17. stoljeća, dolazi iz Svetog Samostana u Asizu. Ovaj relikvijar sadrži relikvije I. i II. stupnja, uključujući tkaninu natopljenu krvlju svetog Franje. Prema tradiciji, svetac je primio stigme, rane poput Kristovih, na brdu La Verna 1224. godine, a te su rane krvarile do njegove smrti.

Program na Humcu: Započinje danas, 18. listopada, u 17:15 sati molitvom franjevačke krunice, a u 18:00 sati slijedi sveta misa. Nakon mise, vjernici će imati priliku častiti relikviju.

Sutra u Širokom Brijegu: Program počinje u subotu, 19. listopada, u 19:00 sati svečanim dočekom relikvije, nakon čega će uslijediti sveta misa i čašćenje relikvije.

Ovaj događaj je jedinstvena prilika za okupljanje vjernika, promišljanje o naslijeđu svetog Franje i njegovo duhovno značenje.  

 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0