Još jedna pozitivna vijest: Obitelj Luburić darovala nekretninu za javno dobro

U Čerinu, malom mjestu koje se ponosi zajedništvom i humanitarnim duhom svojih stanovnika, stigla je još jedna inspirativna vijest. Nakon obitelji Gojka Medića iz Ljubuškog, obitelj Luburić — Vladimir, Tomislav i Marica, djeca pokojnog Milana iz Širokog Brijega — odlučila je slijediti njihov primjer i darovati vlastitu nekretninu.

U dogovoru s predsjednikom MZ Čerin, Gojkom Zvonimirom Martincem, obitelj Luburić donijela je odluku o darovanju nekretnine u Čerinu, površine 120 m², u interesu javnog dobra. Ova nekretnina će, prema planovima, biti korištena za projekte koji će koristiti svim žiteljima, a darovni ugovor je potpisan s Općinom Čitluk.

Ovaj plemeniti čin nije nova tradicija za obitelj Luburić. Naime, njihov djed, pokojni Stanko, prije više od 50 godina također je darovao svoje parcele u svrhu društvenog dobra, čime je ostavio trajan pečat u mjestu. 

Ovakve pozitivne priče u današnjem vremenu su rijetke, no Čerin pokazuje da zajedništvo i humanost mogu biti vodilje. Obitelj Luburić, kao i obitelj Medić, prepoznale su aktivnosti Mjesne zajednice i odlučile se uključiti u stvaranje boljih uvjeta za sve žitelje.

Mjesna zajednica Čerin nastavlja s predanim radom na izgradnji centra Gornjeg Brotnja, s ciljem da stvori adekvatne uvjete za sve članove župe. Ova nastojanja potvrđuju snagu mještana koja se neprestano razvija i brine o svojim članovima.

>> Obitelj u Hercegovini daruje nekretninu za dobrobit zajednice

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0