U Mostaru sastank Europske asocijacije službi speleospašavanja

Godišnji sastanak Europske asocijacije službi speleospašavanja (ECRA), u organizaciji Saveza gorskih službi spašavanja BiH (GSS u BiH), održat će se u Mostaru od 19. do 22. rujna

Službeno otvaranje konferencije planirano je za petak, 20. rujna, u amfiteatru Sokrat Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, s početkom u 9 sati, najavili su organizatori. Na ovom događaju okupit će se 150 sudionika iz 20 država, čime Mostar postaje središte međunarodne razmjene znanja i iskustava u speleospašavanju. 

Konferencija će se odvijati na engleskom jeziku. ECRA je volonterska, neprofitna organizacija koja okuplja speleospasilačke službe iz Europe i drugih dijelova svijeta. Trenutno ima 32 članice iz zemalja Europske unije, SAD-a, Rusije, Velike Britanije, Turske, Kanade, Izraela i drugih. Domaćin ovogodišnjeg sastanka je Savez gorskih službi spašavanja u BiH, a program konferencije obuhvatit će praktične radionice, vježbe, predavanja i razmjenu iskustava među članicama ECRA-e. 

Održavanje ovog skupa predstavlja važan događaj za promociju BiH i jačanje speleospašavanja unutar sustava zaštite i spašavanja. Sudionici će također imati priliku posjetiti speleološke objekte i znamenitosti u BiH tijekom neformalnog dijela programa. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0