U Francuskoj još jedna crkva do temelja izgorila

U Francuskoj se dogodila nova tragedija: crkva Bezgrešnog začeća BDM u Saint-Omeru na sjeveru zemlje izgorela je do temelja u požaru koji je izbio 1. rujna

Ovaj incident ujedno je i trinaesti požar katoličke crkve u Francuskoj u posljednjih nekoliko godina, što je izazvalo veliku zabrinutost među lokalnim stanovnicima i vlastima.

Crkva Bezgrešnog začeća BDM, izgrađena 1854. godine, preživjela je dva svjetska rata, no nije uspjela izbjeći ovu katastrofu. Iako je nedavno prošla detaljnu obnovu, požar je spalio ovaj povijesni zdanak do temelja. Svjetlo nade u ovoj tamnoj situaciji donio je francuski svećenik Sébastien Roussel, koji je hrabro utrčao u goruću crkvu kako bi spasio posvećene hostije. 

Prema informacijama iz lokalnih izvora, požar je izbio samo nekoliko sati nakon što je u crkvi služena misa. Ova tragedija dodatno pogoršava stanje u Saint-Omeru, gdje vlada velika zabrinutost zbog niza sličnih incidenata u posljednje vrijeme. 

Francuske vlasti već su uložile napore kako bi istražile uzrok požara. Sumnja se na podmetanje, a u vezi s događajem priveden je 39-godišnji muškarac koji je pod istragom. Mještani i vjernici su izrazili duboku zabrinutost zbog sigurnosti svojih religijskih objekata i osjetili su potrebu za jačanjem zaštitnih mjera.

U izjavi nakon požara, vlč. Roussel je rekao: “Sljedeću misu slavit ćemo za obnovu naše crkve. Unatoč ovoj teškoj situaciji, naš duh i zajedništvo ostaju neokaljani.” Ovaj incident ostavlja snažan utjecaj na zajednicu, koja se nada da će se crkva moći obnoviti i da će se u budućnosti moći spriječiti slične tragedije.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0