Na hercegovačkim putevima vrebaju suvremeni radari

U vremenu od 16. do 20. rujna, Policijska uprava Trebinje provodit će intenzivnu kontrolu brzine kretanja motornih vozila na putnoj mreži istočne Hercegovine

Ova akcija obuhvatit će upotrebu suvremenih radara za automatsko mjerenje brzine, čime će policijski službenici moći obuhvatiti veći broj kontroliranih vozila u kraćem vremenskom periodu, pišu Nezavisne novine.

Kako je priopćeno iz Policijske uprave Trebinje, primjena naprednih sustava za mjerenje brzine omogućava preciznije nadziranje i sankcioniranje prekršitelja. Ova akcija je dio šire kampanje za poboljšanje sigurnosti na cestama, koja je već pokazala potrebu za pojačanom kontrolom brzine zbog alarmantnih statističkih podataka.

Naime, tijekom proteklih osam mjeseci evidentirano je 265 prometnih nesreća na području Trebinja. Od toga broja, 112 nesreća dogodilo se zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima. Nažalost, šest nesreća rezultiralo je smrtnim ishodima, dok je 30 osoba zadobilo teže, a 53 lakše ozljede.

Policijska uprava Trebinje podsjeća na važnost poštivanja prometnih pravila i brzinskih limita te naglašava da se kontrola brzine provodi u sklopu šire javne kampanje pod nazivom "Nijedan više", koju organizira Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske. Cilj ove kampanje je podizanje svijesti građana o odgovornom ponašanju u prometu, a što bi trebalo pridonijeti smanjenju broja prometnih nesreća i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.

Policija poziva sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa i da voze s posebnim oprezom kako bi se izbjegli nesreće i sačuvali ljudski životi.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0