FOTO Tisuće vjernika na uočnici Male Gospe u Drinovcima

Župa sv. Mihovila Arkanđela u Drinovcima proteklih dana bila je središte vjerskog života u Hercegovini

Tisuće vjernika iz cijele Hercegovine, Imotskog, Makarske, Splita i drugih krajeva posjetilo je Drinovce kako bi sudjelovalo u trodnevnici i duhovnim obnovama koje je predvodio fra Ivo Pavić, pišu Goranci online.

Vrhunac duhovnog okupljanja dogodio se tijekom zadnje večeri uočnice Male Gospe, kada je fra Ivo održao nadahnutu propovijed o važnosti obraćenja. Posebno je istaknuo priču o muslimanki iz Njemačke koja je, nakon što je upoznala kršćanstvo, odlučila uzeti ime Lucija. Fra Ivo je naglasio kako nije dovoljno biti samo formalno kršćanin, već je potrebno istinsko obraćenje srca. 

"Slažem se da je religija opijum za narod jer su stvorene od naroda, ali kršćanstvo nije religija, ona je istina, živa istina i ljubav. Sve religije traže Boga, a u kršćanstvu Bog traži nas. Problem današnjice je što se puno kršćana nije istinski obratilo," rekao je fra Ivo, potičući vjernike da ne budu "mlaki kršćani."

Nakon duhovne obnove, uslijedila je molitva ozdravljenja, a zatim i sveta misa. Posebno svečano bilo je tijekom procesije s Gospinim kipom koja je prošla kroz Drinovce, dok su vjernici u molitvi pratili Gospin kip s upaljenim svijećama u procesiji koja je trajala pola sata. Nakon procesije uslijedio je blagoslov djece i posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu.

Vjernici su se nakon mise vraćali svojim domovima duhovno ispunjeni i zadovoljni, s osjećajem da su sudjelovali u nečemu iznimno svetom i značajnom. Ovaj događaj, kao i svake godine, dodatno je učvrstio vjeru i zajedništvo među vjernicima.

Danas je misa u 8:00 sati koju predvodi fra Ivo Pavić, potom svečana sveta misa u 11:00 sati koju predvodi Vinko Puljić, kardinal u miru. 

Večeras je narodno veselje koncert Mate Bulića.

tekst i foto Goranci online

 
 
 
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0