FOTO Kandidati HDZ-a BiH u posjeti OPG-ovima u Gorancima i Bogodolu

Kordić i Novak ističu integrirani pristup razvoju ruralnih područja: Fokus na poljoprivredu, stočarstvo, ratarstvo i turizam

Gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik GO HDZ BiH Marko Novak te Damir Šunjić, nositelj liste zapad ispred HDZ BiH Mostar na nadolazećim lokalnim izborima obišli su OPG Prskalo u Bogodolu i OPG Puljić – Vlahić na Gorancima ističući važnost sveobuhvatnog pristupa razvoju ruralnih zajednica, koji uključuje ne samo turizam, već i poljoprivredu, stočarstvo i ratarstvo. 

Gradonačelnik Kordić istaknuo je kako razvoj svih tih sektora može značajno poboljšati kvalitetu života u ruralnim sredinama.

Ova gospodarstva predstavljaju srce našeg ruralnog područja, a njihov rad pokazuje koliko potencijala imamo za razvoj ruralnog turizma. Naša je obaveza pružiti podršku poljoprivrednicima i turističkim poduzetnicima kako bismo unaprijedili infrastrukturu i poboljšali uvjete za rad te stvorili mogućnosti za povratak i ostanak mladih”, kazao je gradonačelnik Kordić. 

Bogatstvo prirode i krajolika pruža izvanredan potencijal za razvoj održivog turizma, koji može privući posjetitelje i pružiti im autentičan doživljaj života na selu. Predsjednik GO Novak dodao je kako je razvoj ruralnih područja složen proces koji zahtijeva integrirani pristup. 

Važno je razumjeti koliko je ruralni turizam važan za razvoj ovih područja i za stvaranje novih radnih mjesta što uključuje poticanje svih grana – od poljoprivrede i stočarstva preko ratarstva pa sve do turizma. HDZ BiH Mostar će nastaviti raditi na jačanju suradnje s lokalnim gospodarstvenicima, kako bismo im omogućili bolju vidljivost i pristup tržištu. Svjesni smo da očuvanje prirodnog bogatstva i kulturnog identiteta zahtijeva zajednički trud, i usmjerit ćemo napore na stvaranje podrške koja je potrebna za uspjeh ovih inicijativa”, istaknuo je predsjednik GO HDZ BiH Marko Novak. 

Poticanje obiteljskih gospodarstava može pridonijeti ekonomskom rastu, očuvanju tradicija i stvaranju održivih zajednica u ruralnim područjima.

Uoči nadolazećih lokalnih izbora, želim naglasiti kako su naši prioriteti jasno definirani i usmjereni na unapređenje života u ruralnim područjima. Kao nositelj liste zapad ispred HDZ BiH Mostar, obećavam da ćemo ustrajati u razvoju svih grana ruralne ekonomije. Razumijemo da svaki od ovih sektora igra ključnu ulogu u osiguravanju kvalitetnog života za naše građane i u privlačenju mladih ljudi da se vrate i ostanu u svojim zajednicama”, kazao je Šunjić. 

Zaključeno je kako će nastaviti raditi potpori za lokalne poljoprivrednike da se maksimizira korist koji mogu doprinijeti zajednici.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0