Dobro poznati objekt u Mostaru odlazi u povijest

Grad Mostar nastavlja s odlučnim koracima u borbi protiv bespravno izgrađenih objekata, a najnoviji radovi započeli su ovog ponedjeljka u Ulici Stjepana Radića

Ova aktivnost predstavlja samo jedan dio sveobuhvatnog Plana uklanjanja bespravnih objekata koji se provodi u različitim dijelovima grada.

Do sada je kroz ovaj plan uklonjeno više od stotinu bespravno izgrađenih objekata u naseljima Bijeli brijeg, Balinovac, Bišće Polje, Rodoč, Sjeverni logor, Zalik, Zgoni te u središtu grada. Ove akcije su dio nastojanja Grada Mostara da vrati javne prostore u prvotno stanje i poboljša urbanistički izgled grada.

Međutim, građani Mostara iznova upozoravaju na probleme koji nastaju nakon uklanjanja nelegalnih objekata. Najnoviji primjer je prolaz u Ulici kneza Višeslava. Kako su ranije izvijestili stanovnici, područje je nakon demolicije ostalo u lošem stanju. Umjesto uređenja prostora, prolaz je pretvoren u nered od blata, smeća, cigala i kamenja. Djelomično je uništen i popločani trotoar koji je vodio do parkinga iza zgrade.

Sličan problem zabilježen je i nakon uklanjanja pekare pored zgrade Mostarke. Prema riječima čitatelja portala Bljesak.info, prostor u kojem se nalazila nekadašnja pekara ostao je u lošem stanju. Umjesto da se prostor sredio i uredio, ostao je prekriven smećem i građevinskim otpadom, čime je popločani trotoar postao neprepoznatljiv.

Građani se stoga nadaju da će Grad Mostar nakon uklanjanja objekta u Ulici Stjepana Radića poduzeti sve potrebne korake kako bi se prostor temeljito očistio i uredio. Očekuje se da će prostor nakon rušenja biti pretvoren u parking i zelenu površinu koja će odgovarati urbanističkim standardima.

U cilju daljnjeg poboljšanja urbanog okoliša, važno je da gradske vlasti uz demoliciju nelegalnih objekata osiguraju da se prostor nakon toga obnovi i vrati u funkcionalno stanje za sve građane.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0