FOTO Obnova crkve, kapelice i uređenje zida oko groblja u Raškoj Gori

Nakon vijesti o izgradnji Sportsko-rekreacijskog centra u Raškoj Gori, Eko udruga Raška Gora nastavlja sa svojim entuzijastičnim radom i najavljuje nove projekte koji će dodatno obogatiti ovaj kraj 

Udruga, poznata po svom predanom radu na očuvanju i unapređenju prirodne i kulturne baštine, predstavila je planove za 2024. godinu koji uključuju obnovu ključnih lokaliteta i pripremu za veliku manifestaciju. 

Obnova crkve i groblja 

Među glavnim projektima koje je Udruga započela ove godine su radovi na obnovi i uređenju crkve sv. Nikole Tavelića u Domazetima, kao i kapelice i zida groblja na Vukovinama, kod Ćordine kule. Ovi projekti imaju za cilj ne samo očuvanje kulturne baštine, već i stvaranje funkcionalnijeg i privlačnijeg okruženja za mještane i posjetitelje. 

Angažman mještana 

Vrijedni mještani Raške Gore neprestano rade na tome da njihov kraj bude što ljepši i prirodniji. Njihov trud nije usmjeren samo na privlačenje posjetitelja, već i na stvaranje uvjeta koji će potaknuti ljude da ostanu i žive ovdje. Kroz zajednički rad i entuzijazam, mještani doprinose očuvanju identiteta i duhovnosti svog kraja. 

Pripreme za "Dani Sv. Nikole Tavelića"

Osim radova na obnovi, Eko udruga Raška Gora intenzivno se priprema za središnju manifestaciju „Dani Sv. Nikole Tavelića u Raškoj Gori“. Ova manifestacija, koja će se održati 14. srpnja 2024. godine, bit će središnji događaj obilježavanja 20. godišnjice utemeljenja i rada Eko udruge. Proslava će uključivati razne kulturne aktivnosti, a cilj je okupiti što veći broj mještana i posjetitelja te im pružiti uvid u bogatu povijest i tradiciju Raške Gore. 

Eko udruga Raška Gora nastavlja svoj predani rad na očuvanju i unapređenju ovog prelijepog kraja. Kroz projekte obnove i manifestacije, Udruga doprinosi očuvanju kulturne i prirodne baštine te stvaranju boljih uvjeta za život mještana. 

Radovi na crkvi sv. Nikole Tavelića, sportsko-rekrecijskog centra, kapelici, zidu groblja na Vukovinama... samo su dio šireg plana koji ima za cilj očuvanje i unapređenje Raške Gore za buduće generacije.

 
 
  
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0