Danas počinje devetnica sv. Anti Padovanskom

Jedan od omiljenijih svetaca među Hrvatima

Danas, 4. lipnja, započinje devetnica posvećena svetom Anti Padovanskom, jednom od najomiljenijih svetaca širom svijeta. Sveti Ante, poznat i kao čudotvorac, inspiracija je vjernicima diljem svijeta te posebno omiljen u Hercegovini, gdje se njegovo štovanje održava na iznimno visokoj razini, pišu Goranci online.

U hercegovačkim crkvama, kipovi svetog Ante nalaze se gotovo u svakom kutku, svjedočeći o dubokom štovanju ovog sveca. Posebno ističemo običaj trinaest utoraka sv. Anti, kada se vjernici okupljaju u crkvama kako bi molili, zahvaljivali i tražili zagovor ovog svetog čudotvorca. 

Svake godine, crkve su ispunjene vjernicima tijekom trinaest utoraka sv. Ante, dokazujući ne samo vjeru, već i duboku predanost i ljubav prema ovom svetom zaštitniku. Mnogi su svjedoci Božje milosti i čudesnih intervencija kroz molitve upućene svetom Anti, što samo potvrđuje njegovu posebnu ulogu u srcima vjernika. 

Devetnica sv. Anti prilika je za vjernike da se povežu s duhovnim naslijeđem svoje zajednice i da u molitvi i štovanju pronađu snagu i utjehu. Neka ovi dani budu prilika da se još više približimo svetom Anti i primimo milost Božju koja nam je tako velikodušno ponuđena kroz njegov zagovor.

> > Pogledajte raspored Devetnice sv. Anti na Humcu

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0