VIDEO Pogledajte video vlasnice "dvorca vjere" u Međugorju

U Međugorju, poznatom Katoličkom marijanskom svetištu , stoji jedinstveni dvorac koji nije samo građevina od kamena i opeke, već simbol posvećenja, obraćenja i vjere

Vlasnici ovog dvorca, Patrick i Nancy Latta, iz Kanade su se preselili u ovo područje krajem 90-ih godina prošlog stoljeća s jednim snažnim ciljem - stvoriti prostor namijenjen duhovnim obnovama i potpori katoličkoj zajednici. 

"Nije nam bio plan ovdje izgraditi dvorac. Kad smo prije 23 godine počeli s gradnjom, u startu nam je bila namjera izgraditi objekt koji će biti za duhovne obnove, za svećenike, hodočasnike, časne sestre, bogoslove, za one koje šalje Crkva," objašnjava Nancy Latta, koja je također prevoditeljica tečno govori na hrvatskom jeziku. 

Dvorac, poznat kao Dvorac Kraljice Mira, nije samo arhitektonsko čudo, već živi svjedočanstvo transformacije života obitelji Latta. "To je izgrađeno željom čovjeka kojega se nije dalo ići u crkvu niti za Božić, iako je bio odgojen kao katolik. U pitanju je moj suprug," dodaje Nancy. 

Ovaj dvorac nije samo prostor za duhovnu povezanost i obnovu, već i mjesto koje je postalo važno središte vjerskog turizma u regiji. Svojim prijateljskim otvorenim vratima, Dvorac Kraljice Mira nastavlja privlačiti posjetitelje iz cijelog svijeta, nudeći im ne samo prekrasne poglede na okolicu već i unutarnji mir i nadahnuće koji dolaze s takvim duhovnim središtem. 

Ova priča o dvorcu nije samo o zidovima i kamenju; to je priča o obnovi, vjeri i predanosti. Za obitelj Latta, ovaj dvorac je postao ne samo dom, već i prostor gdje se svjedoči moć vjere i ljubavi prema Bogu i zajednici.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0