Prva žena vatrogaskinja u DVD-u u Hercegovini

U organizaciji Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, Grude su bile domaćin polaganja ispita za dobrovoljne vatrogasce

Ovaj značajan događaj okupio je 13 dobrovoljnih vatrogasaca iz šest dobrovoljnih vatrogasnih društava diljem županije. Polaganje ispita je rezultat temeljite obuke koja je trajala od 10. do 12. travnja. Tijekom obuke, vatrogasci su stekli neophodna znanja i vještine u prostorijama JVP-a Čapljina te DVD-a Gorica. Vatrogasno vozilo i oprema koju su stavili na raspolaganje JVP Čapljina i DVD Gorica omogućili su praktični dio ispita. 

Među uspješnim kandidatima, ponosno se ističe i jedna vatrogaskinja iz DVD-a Jare, postavši tako prva žena vatrogasac u Županiji Zapadnohercegovačkoj. 

Na kraju ispita, voditelji obuke Mate Jurković iz JVP-a Čapljina i Dalibor Rezić iz JVP-a Široki Brijeg srdačno su pozdravili i čestitali dobrovoljnim vatrogascima na uspješnom završetku. Njihova predanost i trud prepoznati su od strane članova Povjerenstva za polaganje ispita za vatrogasca, koje je nadgledalo cijeli proces. 

Povjerenstvo za polaganje ispita za vatrogasca sastojalo se od Silvija Ostojića kao predsjednika, te članova Mladena Bošnjaka, Jadranke Karačić, Svemirka Mikulića i Srećka Vukojevića. 

Ovaj događaj predstavlja nastavak kontinuirane podrške i razvoja vatrogasnih snaga u Županiji Zapadnohercegovačkoj. U skladu s Ugovorom o poslovno-tehničkoj suradnji između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije (2017. – 2023.), već je prethodno održano polaganje ispita za 35 dobrovoljnih vatrogasaca u studenome 2023. godine, što dodatno potvrđuje predanost ovoj važnoj sferi sigurnosti i zaštite građana. 

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0