NAJAVA Večer posvećena Papi Benediktu XVI

U četvrtak, 18. travnja 2023. godine, s početkom u 19 sati, Galerija kraljice Katarine postaje mjesto posebnog duhovnog susreta

Hrvatska kulturna zajednica Troplet i Hrvatski dom Herceg Stjepan Kosača s ponosom najavljuju Večer posvećenu papi Benediktu XVI., istaknutom intelektualcu i velikom duhovnom vođi. U sklopu ove svečane večeri, bit će predstavljene dvije knjige od neprocjenjive važnosti za sve koji cijene dublje razumijevanje kršćanske vjere. 

Prva je knjiga "Što je kršćanstvo - Posljednji spisi" autora Benedikta XVI., koja donosi esenciju njegove misli zabilježene u kasnijim godinama pontifikata. Druga knjiga koja će biti predstavljena nosi naziv "Učitelj vjere" i priređena je od strane Petra Marije Radelja, duboko uronjenog u teološka istraživanja i spise Benedikta XVI. 

Osim same prezentacije knjiga, očekuje nas i duboka analiza i rasprava o učenjima pape Benedikta XVI. Naši poznati intelektualci i duhovni vođe, među kojima su mr. Petar Maria Radelj, dr. fra Tomislav Pervan te mons. dr. Ratko Perić, mostarsko-duvanjski biskup u miru.

Ova večer nije samo prigoda za promišljanje o bogatom nasljeđu Benedikta XVI., već i poziv svim sudionicima da prodube svoje razumijevanje vjere i duhovnosti te pronađu inspiraciju za svoj vlastiti duhovni put. 

Svi ste srdačno pozvani da nam se pridružite u ovoj svečanoj večeri posvećenoj jednom od najvažnijih duhovnih lidera modernog doba, poručuju organizatori.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0