Blidinje BIKE festival: Promocija biciklizma i prirodnih ljepota BiH

Srpanj donosi nevjerojatne prilike za ljubitelje prirode i biciklizma diljem Bosne i Hercegovine, posebno uz najveći događaj te vrste - Blidinje BIKE Festival

Ovaj festival, smješten u prekrasnom Parku prirode Blidinje, postaje sve značajniji ne samo među lokalnim stanovništvom već i međunarodnom biciklističkom populacijom. Ove godine, posebnu podršku festivalu pružila je i predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, prepoznavši njegovu važnost za promociju turizma i sportskih aktivnosti u zemlji. 

Na nedavnom susretu s organizatorima Blidinje BIKE Festivala, Toni Zorić i Josip Barišić imali su priliku predstaviti predsjednici Federacije BiH značaj i ciljeve ovog događaja. Istaknuli su kako festival okuplja profesionalne sportaše, rekreativce te cijele obitelji te služi kao platforma za promociju turističkih potencijala Bosne i Hercegovine. Bradara je izrazila zadovoljstvo idejom i potencijalom koji dolazi iz organizacije Herzegovina Bike, ističući kako će podržati ovaj projekt i surađivati na njegovom ostvarenju. 

Glavni fokus ovogodišnjeg festivala, koji će trajati tri dana, bit će na biciklizmu, rekreaciji u prirodi te edukativnim radionicama. Očekuje se dolazak tisuće posjetitelja, a vrhunac će biti XCM Balkansko prvenstvo i MTB maraton UCI Class 1 XCM Herzegovina, na kojem će se natjecati profesionalni biciklisti iz 20 zemalja. Uz to, posjetitelji će imati priliku sudjelovati u raznovrsnom programu koji uključuje edukativne radionice, obiteljska okupljanja, izložbeni sajam te mnoge druge zabavne aktivnosti. 

Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike, izrazio je zadovoljstvo podrškom koju su dobili od predsjednice Bradare, ističući kako to potvrđuje da rade dobar posao te da imaju važnu ulogu u popularizaciji biciklizma i sportskih događaja u zemlji. S druge strane, Josip Barišić, predsjednik BK Mostar, naglasio je veliko zanimanje među biciklistima za ovogodišnje izdanje festivala te istaknuo važnost podrške za organizaciju vrhunskog događaja. 

Blidinje BIKE Festival tradicionalno se održava u mjesecu srpnju, pružajući posjetiteljima nezaboravno iskustvo u prekrasnom okruženju Parka prirode Blidinje. Kroz izložbeni sajam, lokalni proizvođači predstavit će domaće proizvode, dok će se kroz raznoliki program promovirati Blidinje kao idealna destinacija za ljubitelje outdoor aktivnosti. 

Očekuje se da će ovogodišnje izdanje Blidinje BIKE Festivala nadmašiti sva očekivanja, donoseći radost i zadovoljstvo svim posjetiteljima te dodatno promovirajući ljepote Bosne i Hercegovine kao destinacije za aktivni odmor u prirodi. Za sve najnovije informacije o događaju, posjetitelji se mogu obratiti službenoj web stranici Blidinje BIKE Festivala.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0