Pogledajte čudesne fotografije sa pobožnosti Križnog puta na Hum

Više stotina vjernika sudjelovalo je na Veliki petak u pobožnosti Križnog puta na brdu Hum iznad Mostara

U pobožnosti je sudjelovalo i mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić koji je govorio o važnosti Velikog petka i Kristovoj muci. 

"Redovito se na Veliki petak okupljamo ovdje kako bismo obavili pobožnost Križnog puta. Dok razmišljamo o Isusovoj muci i smrti, naravno, da želimo s njime i s tom mukom i smrću sjediniti svoje patnje i križeve, osobne, ali i našega naroda i svijeta. Puno je nakana na koje bismo danas trebali moliti, puno je izazova u svijetu i vjerujem da će nam ova pobožnosti pomoći da se dostojno pripravimo za svetkovanje Uskrsa", kazao je biskup Palić. 

Postaje križnog puta molili su i križ nosili vjernici grada Mostara iz svih šest župa (Marija Majka Crkve-Katedrala, Sv. Ivan Apostol i Evanđelista, Centar-Zalik, Sv. Petar i Pavao, Sv. Matej Apostol i Evanđelista, Rudnik, Sv. Toma Apostol, Bijeli Brijeg, Sv. Marko i sv. Luka, Cim-Ilići). 

Križni put je pobožnost na spomen Isusove muke, od trenutka kada Isusa osuđuju na smrt do polaganja Isusova tijela u grob. Molitveni dio križnoga puta, sastoji se od pripravne molitve, zatim od 14 molitvi za svaku postaju i od završne molitve. 

Odlukom Crkve, uz pobožnost Križnog puta vezana je i milost potpunog oprosta.

Pogledajte čudesne fotografije sa pobožnosti Križnog puta na brdu Hum portala bljesak.infoFene i Crkve na kamenu.

 
 
 
  
  
 
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0