Neobični bijeli luk crne boje iz Ljubinja osvaja svjetsko tržište

U Ljubinjskoj firmi "Alivitpharm" nastaju jedinstveni proizvodi od domaćeg bijelog luka crne boje, u kojima je objedinjen i miris i ukus Hercegovine

Od nekada male firme koja je proizvodila marinade od bijelog luka, uz realizaciju nove ideje, postali su firma čiji proizvodi osvajaju svjetsko tržište, piše direkt-portal.com.

Za samo godinu i pol prodaje uspjeli su da dođu i do registracije proizvoda u Nizozemskoj, Italiji i Njemačkoj. Za njihove proizvode interesiraju se distributeri sa različitih strana svijeta, i tako se, zahvaljujući uspjehu male privrede, čuje i za nerazvijenu hercegovačku općinu Ljubinje. 

Ova firma, iz male hercegovačke općine Ljubinje, uspjela je da u jednoj bočici objedinili proizvode fermentiranog bijelog luka i hercegovačkog ljekovitog bilja, te tako ponudili jedinstven proizvod. 

„Ponudili smo ljudima preparat koji pomaže za više zdravstvenih problema, a na biljnoj bazi je, bez bilo kakvih umjetnih primjesa. Što je zanimljivo možete pronaći proizvod fermentirani luk u kapsuli sa dodatkom magnezija ili vitamina c, ali nigdje nemate ovo što mi nudimo“. 

On dodaje da im je u bržoj realizaciji njihove ideje ključna bila financijska pomoć, koju su dobili zahvaljujući projektu Europske unije EU4Business. Tako se i na ovom promjeru pokazalo da male proizvođače, ili firme u malim općinama podrška može lansirati na svjetska tržišta.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0