PRECEPT Probajte kolač od pure

Dat ćemo vam trenutak da se prisjetite okusa žganaca s mlijekom za dobro jutro, a onda vas ohrabriti da puri nađete mjesto i u svom kućnom tjednom meniju

Kolač od pure / foto: Shutterstock

Iako je danas možda pomalo zaboravljena i svedena na prilog, kukuruzna krupica ili pura othranila je pola Europe. Dolazi sa Sredozemlja, a vrlo je popularna ne samo u našoj nego i u svim balkanskim kuhinjama, kao i u austrijskoj, talijanskoj i mađarskoj, piše punkufer.hr.

Ljudi je jedu odavno jer je bila lako dostupna, a zbog toga što je i izuzetno hranjiva bila je osnova "siromaške kuhinje" i nije ju bilo neobično jesti u svakom obroku u danu. 

Dat ćemo vam trenutak da se prisjetite okusa žganaca s mlijekom za dobro jutro, a onda vas ohrabriti da puri nađete mjesto i u svom kućnom tjednom meniju. Ona ne mora biti tek prilog uz saft, možete je grilati, peći, raditi umake i priloge na razne načine. 

Treba li vam inspiracija za neke nove i neisprobane recepte s purom i savjet kako je uključiti u prehranu, možete početi s ovim ukusnim kolačem i upoznati njezinu slatku stranu. Recept smo pronašli na stranici www.krenizdravo.hr pa ne morate ni sumnjati da je sve što ide u ovoj kolač ujedno i ono zbog čega će vam organizam biti zahvalan. Uživajte! 

Sastojci: 
  • 1 šalica pure
  • pola šalice integralnog brašna 
  • pola šalice kokosova brašna 
  • pola šalice meda 
  • 1/3 šalice kokosova ulja (otopljenog) 
  • 1 šalica bademova biljnog napitka 
  • 2 jaja 
  • 1 čajna žličica praška za pecivo 
  • prstohvat soli 
  • 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije 
  • 3 jušne žlice sjeckanih badema 
Priprema kolača: 
  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Kalup za pečenje obložite papirom. 
  3. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, odnosno kokosovo i integralno brašno, puru, prašak za pecivo i sol. 
  4. U zasebnoj zdjeli umutite jaja pa dodajte otopljeno kokosovo ulje, med, bademov biljni napitak i ekstrakt od vanilije te sjedinite sastojke. Umiješajte još tri jušne žlice sjeckanih badema i sjedinite smjesu. 
  5. Mokre sastojke dodajte u suhe i sjedinite smjesu. 
  6. Smjesu izlijte u kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta dok ne poprimi zlatnu boju, a čačkalicom dodatno provjerite je li kolač pečen. 
  7. Prije posluživanja pustite da se kolač ohladi.
Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0