Sutra svečena proslava sv. Luke zaštitnika Ilića u crkvi Krista Dobrog Pastira

U mirnom okrilju između dviju župa, sv. Marka u Cimu i sv. Luke u Ilićima, smjestila se velebna crkva Krista Dobrog Pastira, koja svojim prisustvom sjaji kao duhovni putokaz za vjernike ova dva mjesta u prelijepom djelu Mostara. Svečana Sveta misa je srijedu, 18. listopada u 18:00 sati, a predslavi je fra Valentin Vukoja

Ova crkva nije samo arhitektonski dragulj, već i simbol zajedništva između dviju župa, budući da služi kao župna crkva i za Cim i za Iliće, piše Goranci online.

Svake godine, 18. listopada, župa sv. Luke u Ilićima obilježava svoj blagdan – dan koji ima poseban značaj jer slavi 30 godina postojanja župe. Ova obljetnica proslavit će se svečanom Svetom misom u crkvi Dobrog Pastira, koja nosi ime po Kristu kao Pastiru svojeg stada. 

Misa će se slaviti u 18:00 sati, a predslavit će je karizmatični svećenik fra Valentin Vukoja. Fra Valentin Vukoja, rođen 1969. u Ljubotićima, u župi Kočerin. Svoj poziv pronašao je daleko od domovine, jer je za svećenika zaređen 1996. godine u New Yorku. 

Tijekom svoje službe, proveo je dvije godine radeći s iseljenicima, stekavši neprocjenjivo iskustvo i duboko razumijevanje ljudskih sudbina. Nakon toga, posvetio je šest godina služeći hrvatskim iseljenicima u Švicarskoj, u kantonu Ticino. Tijekom tog razdoblja, upoznao je bogatstvo materijalnog svijeta, ali je istovremeno otkrio pravu vrijednost života u vjeri i domovini. 

U svojim propovijedima, fra Valentin često ističe paradoks svojeg iskustva: "Ondje sam imao sve, a zapravo nisam imao ništa; u domovini nemam ništa, a imam sve.

Vrativši se na vlastiti zahtjev u svoju Hercegovinu, koju od milja naziva svojim Betlehemom, fra Valentin nije samo donio sa sobom bogato iskustvo, već i duboko poštovanje prema domovini. 

Njegova predanost vjernicima i njegova propovijed koju je održao pred blagdan sv. Ante Padovanskog na Humcu na Ljubuškom postala je jedna od najslušanijih i najkomentiranijih propovijedi na YouTube-u. 

Fra Valentin nije samo svećenik; on je svjetionik vjere i zajedništva. Njegova ljubav prema domovini nije samo riječi; on je živa slika onoga što znači biti istinski vjernik i istinski svećenik.

Podijeli na:

Nema komentara:

Objavi komentar

Zapratite nas na FB, Instagramu i Twitteru, lajkajte i podijelite objavu

a

google.com, pub-8801838836830184, DIRECT, f08c47fec0942fa0